Piknik-idealna Sałatka z tuńczykiem i makaronem

Piknik-idealna Sałatka z tuńczykiem i makaronem
Piknikowa Sałatka z tuńczykiem i makaronem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten pescatariański przepis ma 293 kalorie, 16G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 73 grosze za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Jeśli masz pod ręką sól i pieprz, seler, majonez i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piknikowa Sałatka Makaronowa, Sałatka piknikowa z szynką i makaronem, oraz Piknikowa Sałatka Makaronowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać makaron i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
3
Odcedzić, spłukać zimną wodą i ponownie odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Podczas gotowania makaronu połącz seler, cebulę, pietruszkę, marchewkę i tuńczyka w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
MakaronyMakarony
TuńczykTuńczyk
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Dodać schłodzony makaron i wrzucić do połączenia. W małej misce ubić majonez, jogurt i ocet. Doprawić solą, pieprzem i trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MajonezMajonez
MakaronyMakarony
OcetOcet
JogurtJogurt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
6
Wlać makaron i wrzucić, aż dobrze pokryte. Przykryć i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćNormalny
Gotowe W22 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia19
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn