Pikantny Wafel Cheddar BLT z jajkiem

Pikantny Wafel Cheddar BLT z jajkiem
Pikantny Wafel Cheddar BLT z jajkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 392 kalorie, 18g białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje 94 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz liście sałaty rzymskiej, pomidory, irlandzki ser cheddar i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna Mortadela, czosnek i kaparowy Wafelek z ciasta francuskiego, Cheddar Cornmeal Waffle BLT, oraz Biszkopty Waflowe Z Bekonem I Cheddarem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.Ułóż boczek w jednej warstwie na obramowanej blasze do pieczenia i piec, aż rumiane i chrupiące, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Wyjąć na duży, wyłożony papierowym ręcznikiem talerz; odstawić.Ostrożnie wlej tłuszcz z boczku z blachy do żaroodpornej miarki—potrzebujesz 1/2 szklanki. Jeśli nie masz wystarczającej ilości tłuszczu z boczku, dodaj roztopione masło w razie potrzeby. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 107°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
3
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w dużej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Umieść jajka w drugiej dużej misce i ubijaj, aż się rozpadną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Dodać mleko i, ubijając, powoli wlać tłuszcz z boczku (lub mieszaninę tłuszczu z masła z boczku), aż do równomiernego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapanie Z BoczkuKapanie Z Boczku
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Dodać ser i mieszać do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
7
Dodać mieszaninę mleko-ser do mieszaniny mąki i mieszać z gumową łopatką, aż mąka jest po prostu włączone i nie smugi pozostają( ciasto może mieć kilka grudek); odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
8
Podgrzać klasyczną (nie belgijską) gofrownicę do medium zgodnie z instrukcją producenta. Napełnij ciasto, zamknij pokrywkę i gotuj, aż wafel będzie złoty (gdy para zacznie się zmniejszać z gofrownicy, możesz otworzyć wierzch i zerknąć na ciasto).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GofrownicaGofrownica
9
Przenieść bezpośrednio do stojaka w piekarniku, aby się ogrzać. Powtarzaj z pozostałym cieście, aż będziesz miał 12 gofrów, umieszczając gotowane gofry w jednej warstwie na stojaku w oven.To złożyć: rozpuścić 1 łyżkę masła na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż do spienienia, około 2 do 3 minut.Mieszaj masło na patelni, aż dno będzie równomiernie pokryte.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
10
Dodać 3 jajka, doprawić solą i pieprzem i smażyć bez przeszkód, aż białka będą usmażone i zaczną brązowieć na brzegach, ale żółtka nadal będą płynne, około 4 do 5 minut. (Białka będą w pełni ugotowane, więc nie ma potrzeby odwracania jaj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
11
Wyjąć na duży talerz. Powtórzyć z pozostałym masłem i jajkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
12
Na połowie gofrów rozprowadzić majonez i ułożyć jajko sadzone. Pomidora i sałatę podzielić na jajka, na wierzchu z plasterkami boczku, a na koniec z pozostałymi goframi.Jeśli porcja natychmiast, pokroić każdą kanapkę na pół. Aby zapakować do transportu, owinąć całe kanapki w pergamin, przeciąć na pół i ponownie owinąć w więcej papieru pergaminowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
MajonezMajonez
SałataSałata
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
PomidorPomidor
JajkoJajko
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn