Pikantny Stek Z Flanki
Pikantny stek z flanki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 308 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest idealny do valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz paprykę, sól czosnkową, mieloną kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Pikantny Stek Z Flanki, Hot ' N ' Spicy Flank Steak, oraz Pikantny Stek Flankowy Fajitas dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj paprykę, kolendrę, kminek, sól czosnkową i pieprz.
Umieść stek w torbie i wstrząśnij do płaszcza. Odstawić na 20 minut do lodówki.
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Lekko posmarować blachę do pieczenia.
Ułóż stek na blasze do pieczenia i smażyć 5 minut z każdej strony lub do pożądanej doneness.
Podawać z opatrunkiem ranczo do zanurzenia.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Robert Mondavi Napa Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 30 dolarów za butelkę.
![Robert Mondavi Napa Merlot]()
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.