Pikantny squash & apple chutney
Pikantny squash & apple chutney może być tylko bezglutenowe i bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ta przyprawa ma 170 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 20 i kosztuje 65 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz miąższ dyni, jabłka bramley, imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. 148 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Pikantny chutney śliwkowo-jabłkowy, Całodzienna Pieczona Wieprzowina, Pikantny Chutney Jabłkowy, Puree Cytrusowe Słodkie Ziemniaki, Smażony Chard, oraz Pikantne Chorizo, Dynia Maślana I Farsz Jabłkowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni, następnie delikatnie smażyć cebulę, imbir, chili, kardamon, cynamon, musztardę i nasiona kminku przez 5 minut, aż przyprawy będą aromatyczne.
Czosnek, dynię i jabłka wymieszać z cebulą, a następnie gotować jeszcze 10-15 minut, aż cebula i jabłka będą miękkie, a dynia wyda się trochę tu i tam.
Wymieszać kurkumę z cukrem i pozostawić do rozpuszczenia wokół warzyw. Dusić przez 5 minut proces ten prawie cukierki kawałki dyni, tak, że nie całkowicie rozbić podczas następnego kroku.
Wlać ocet, doprawić 2 łyżkami soli, a następnie doprowadzić chutney z powrotem na wolnym ogniu. Gotować, mieszając regularnie, przez około 30 minut lub aż jabłko gotowane w dół, aby squishy podstawy dla chutney, z kawałkami dyni przetargu tu i tam, i trochę syropu na dnie patelni nie chcesz chutney być zbyt suche, jak będzie zagęścić, jak chłodzi.
Łyżka gorącego chutney do sterylizowanych słoików i uszczelnić. Chutney można jeść od razu, lub pozostawić do złagodzenia w ciemnym miejscu. Można go przechowywać do sześciu miesięcy.