Pikantny sos żurawinowy z Pinot Noir

Pikantny sos żurawinowy z Pinot Noir to przystawka, która serwuje 10. Jedna porcja zawiera 149 kalorii, 0g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 86 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 342 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka curry, cukru, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, Wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Sos Żurawinowy Z Pinot Noir, Żurawina, Figa i Pinot Noir Chutney, oraz Łosoś deski z sosem jagodowym Pinot Noir są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj żurawinę i świeży imbir; mieszaj, aż żurawina zacznie pękać, 3-5 minut.
Dodać wino i cukier; gotować, aż mieszanina zostanie zmniejszona do 2 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Dodaj krystalizowany imbir, curry i proszek z pięcioma przyprawami.
Podawać sosem zimnym lub ciepłym.
1/4 łyżeczki zmielonych goździków
1 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
1 1/2 łyżeczki zmielonych nasion kopru włoskiego
Na suchej patelni, pieczone ziarna pieprzu przez potrząsanie patelni na małym do średniego ciepła, aż aromat pieprzu jest zwolniony (około trzech minut). Zmiel pieczone ziarna pieprzu i 4-gwiazdkowy anyż w blenderze lub młynku do pieprzu.
Wymieszać w zmielonych goździkach, zmielonym cynamonie i zmielonych nasionach kopru włoskiego. Zmielić przyprawy, aż bardzo dobrze. Przechowywać w szczelnym pojemniku.