Pikantny Sernik jogurtowy z karmelizowaną cebulą
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 250 kalorii, 9g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Na $1.1 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pieprzu, żółtko jaja, szczypta pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Z łyżeczką wynik 25%, to danie nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Pikantne Kotlety Wieprzowe Z Karmelizowaną Cebulą, Makaron z jogurtem i karmelizowaną cebulą z Kassos, oraz Herbed kozi ser jogurt Dip w. karmelizowana cebula.
Instrukcje
Aby przygotować nadzienie, umieść durszlak w szklanej misce 2-quart lub średniej misce. Durszlak liniowy z 4 warstwami gaznicy, umożliwiający rozciąganie się gaznicy na zewnętrznych krawędziach. Łyżka jogurtu do durszlaka. Przykryć luźno folią; przechowywać w lodówce 12 godzin. Łyżka 1 3/4 szklanki sera jogurtowego do miski; wyrzucić płyn.
W misce umieścić serek śmietankowy; ubić mikserem na średniej prędkości, aż będzie gładki.
Dodaj ser jogurtowy, ser ricotta, 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu i żółtko. Beat z niską prędkością tylko do mieszania.
Aby przygotować skórkę, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Umieść mąkę, mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczkę cukru, 1/2 łyżeczki soli i szczyptę pieprzu w robocie kuchennym; pulsuj 3 razy lub do połączenia.
Dodać 2 1/2 łyżki masła; pulse 4 razy lub aż mieszanina przypomina grubego posiłku. Z włączonym procesorem dodaj wodę z lodem przez rynnę spożywczą, przetwarzając tylko do wilgotności (nie formuj kulki). Naciśnij mieszankę mąki kukurydzianej na dnie 8-calowej patelni sprężynowej pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 350 przez 15 minut lub do lekko rumiane. Schłodzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować cebulę, podczas gdy skorupa piecze stopić 1 łyżeczkę masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę; gotować 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać 1 łyżkę cukru, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Przykryć i gotować 25 minut lub aż rumiane i miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszaj z tymiankiem.
Rozprowadzić mieszaninę jogurtu na przygotowaną skórkę.
Piec w 350 przez 35 minut lub aż prawie zestaw. Schłodzić na stojaku z drutu. (Sernik będzie nadal się ostygał.)
Podawać w temperaturze pokojowej.
Sernik pokroić w plastry i podawać z cebulą.