Pikantny pieczeń klopsikowo-marchewkowy z chrupiącymi okruchami fety
Saucy meatball & carrot Piec z chrupiącą feta okruchy może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Jedna porcja zawiera 866 kalorii, 40g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.97 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jeśli masz pietruszkę, jeśli są naprawdę duże, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 83%. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Chrupiące Ciasto Marchewkowo-Brokułowe, Saucy Onion Meatball Subs, oraz Kolacja? Saucy Meatball Subs.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Wymieszać wieprzowinę, 50 g bułki tartej, kminek, jajko i połowę kminku z 2 łyżkami soli i dużą ilością pieprzu.
Rozwałkować na około 30 klopsików i włożyć do dużej nieprzywierającej puszki do pieczenia.
Marchew włożyć do innej puszki do pieczenia. Podzielić olej między dwa, i delikatnie wrzucić do herbu. Piecz przez 30-40 minut, potrząsając puszkami do połowy (i wymieniając między półkami, jeśli trzeba), aż się zrumienią i ugotują.
W międzyczasie podsmaż cebulę, imbir i pozostały kminek w kropli więcej oleju przez kilka minut na dużej patelni, stale mieszając. Wymieszać passatę, posiekane pomidory, cukier i trochę przypraw, następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 min.
Klopsiki i marchewki podzielić między naczynia do pieczenia lub puszki i łyżką na sos pomidorowy.
Pozostałą bułkę tartą wymieszać z fetą, natką pietruszki i odrobiną przypraw. Odstawić wszystkie porcje do zamrożenia i posypać okruchy fety na każdej porcji do natychmiastowego ugotowania.
Aby teraz zjeść, zmniejsz piekarnik do 200C / 180C / gas 6 i piecz 20 min, aż okruchy będą złote i wszystko będzie gorące. Lub postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi zamrażania poniżej, a następnie odszraniaj porcje, Zakończ montaż i piecz w temperaturze 180C/160C fan/gas 4 przez 30-50 minut, aż wszystko będzie gorące i bulgoczące czas gotowania będzie zależał nieco od wielkości porcji, którą pieczesz.