Pikantny marynowany stek z flanki

Pikantny marynowany stek z flanki
Pikantny marynowany stek z flanki może być właśnie przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, którego szukałeś. Za 2,39 USD za porcję ten przepis pokrywa 15% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 242 kalorie, 25 g białka i 13 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home wymaga sosu worcestershire, przyprawy greckiej, oleju rzepakowego i czosnku. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 35% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Podobne przepisy obejmują słodko-pikantny stek z flanki, marynowany stek z flanki i marynowany stek z flanki.

Instrukcje

1
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz pierwsze siedem składników; dodaj stek. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Półsłodka Czekolada Piekarnicza Do PieczeniaPółsłodka Czekolada Piekarnicza Do Pieczenia
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Zwilż papierowy ręcznik olejem kuchennym; za pomocą szczypiec o długich trzonkach delikatnie posmaruj ruszt grilla. Grilluj stek pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na 4 cale od źródła ciepła przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż stek osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku średnio wysmażonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni 160°, dobrze- gotowe, 170°).
Składniki, których będziesz potrzebować
Minimum 40 SztukMinimum 40 Sztuk
Marynowana Skórka ArbuzaMarynowana Skórka Arbuza
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 UncjiMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik, 10 Do 12 Uncji
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
TuzinTuzin
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
TuzinTuzin
3
Przed podaniem pokrój w cienkie plasterki w poprzek włókien.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Flank. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Iron Horse Wedding Cuvee. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 39 dolarów.
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
Cuvee ślubne Żelaznego Konia
To najbardziej romantyczna szampana Iron Horse. Opisujemy je jako niebezpiecznie, rozkosznie łatwe do picia, owocowe, wytrawne i eleganckie, z drobnymi bąbelkami i niezwykle długim finiszem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn