Pikantny Kurczak Szpinakowy
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i pierwotnych, pikantny kurczak ze szpinakiem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 3,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 38 g białka i 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 osobie. 206 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielu osobom bardzo smakowało to danie główne. Jeśli masz pod ręką szpinak dziecięcy, połówkę piersi kurczaka, sos sałatkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik 98%. Podobne przepisy obejmują pikantne ciasto szpinakowe, pikantny dip szpinakowy oraz pikantny karczoch i szpinak.
Instrukcje
Umieść 3 łyżki sosu sałatkowego w dużej zamykanej plastikowej torbie; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na małej patelni podsmaż kurczaka z każdej strony.
Wyjmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni podsmaż szpinak, pozostały sos sałatkowy i sól, aż szpinak zwiędnie; odpływ.
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem kuchennym. Posyp szpinakiem i serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 18–22 minut lub do momentu, aż z kurczaka wypłynie czysty sok.