Pikantny Kurczak Szpinakowy

Pikantny Kurczak Szpinakowy
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezglutenowych i pierwotnych, pikantny kurczak ze szpinakiem może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Za 3,02 USD za porcję ten przepis pokrywa 35% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 391 kalorii, 38 g białka i 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 1 osobie. 206 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wielu osobom bardzo smakowało to danie główne. Jeśli masz pod ręką szpinak dziecięcy, połówkę piersi kurczaka, sos sałatkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niesamowity wynik 98%. Podobne przepisy obejmują pikantne ciasto szpinakowe, pikantny dip szpinakowy oraz pikantny karczoch i szpinak.

Instrukcje

1
Umieść 3 łyżki sosu sałatkowego w dużej zamykanej plastikowej torbie; dodaj kurczaka. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Na małej patelni podsmaż kurczaka z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Wyjmij i trzymaj w cieple. Na tej samej patelni podsmaż szpinak, pozostały sos sałatkowy i sól, aż szpinak zwiędnie; odpływ.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół20 Cienkich Plasterków Salami Twardego, Przekrojonych Na Pół
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Umieść kurczaka w płytkim naczyniu do pieczenia pokrytym sprayem kuchennym. Posyp szpinakiem i serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
5
Piec bez przykrycia w temperaturze 350°C przez 18–22 minut lub do momentu, aż z kurczaka wypłynie czysty sok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćNormalny
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia44
Magazyn