Pikantny Kurczak Orzechowy
Pikantny kurczak orzechowy to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 271 kalorii. Na 1,43 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz orzeszki ziemne prażone na sucho, ząbek czosnku, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantna kanapka z grillowanym serem z kurczaka orzechowego (aka Chicken Satay Melt), Pikantny Kurczak Orzechowy, oraz Pikantna Sałatka Z Kurczakiem Orzechowym.
Instrukcje
Wymieszać bulion, skrobię kukurydzianą, cukier, sos sojowy, ocet i czerwoną paprykę; odstawić.
Ciepła wok lub 12-calowa patelnia na dużym ogniu.
Dodaj olej; obróć wok, aby pokryć stronę.
Dodać kurczaka, czosnek i gingerroot; stir-smażyć około 3 minut lub aż kurczak nie jest już różowy w środku.
Dodać paprykę; smażyć 1 minutę.
Dodać mieszaninę bulionu do woka. Gotować i mieszać około 1 minutę lub aż sos zgęstnieje. Wymieszać z orzeszkami ziemnymi.