Pikantny kurczak cytrynowy z brukselką

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pikantnego kurczaka z cytryną z brukselką. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 378 kalorii. Na $2.0 za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 144 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz sok z cytryny, olej roślinny, zieloną cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 96%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Pikantny kurczak cytrynowy z brukselką, Pikantny Kurczak Azjatycki Z Brukselką, oraz Jeden patelnia Cytrynowy kurczak z dyni i brukselką.
Instrukcje
Ugotuj mrożone brukselki zgodnie z zaleceniami worka, używając minimalnego czasu gotowania.
W 10-calowej patelni nonstick, rozgrzać olej na średnim ogniu do gorąca.
Dodać kurczaka; posypać przyprawą cytrynowo-pieprzową. Gotować od 3 do 4 minut, stale mieszając, aż kurczak nie będzie już różowy.
Zmniejszyć ogień do niskiego; wymieszać gotowaną brukselkę, sok z cytryny i zieloną cebulę. Gotować i mieszać o 2 protokół lub do gorąca.
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu.
Dekoruj cytrynowymi klinami.