Pikantny Indyk Słodkie Ziemniaki Gumbo

Pikantny Indyk Słodkie Ziemniaki Gumbo
Pikantny Indyk słodkie ziemniaki gumbo wymaga około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Na $2.05 za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 399 kalorii, 40g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Niewiele osób lubiło to kreolskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz tymianek, pomidory z puszki, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest dobre. Spróbuj Girls ' Night hamburgery z indyka z pikantnymi frytkami ze słodkich ziemniaków, Słodkie ziemniaki, Okra i Gumbo z ciecierzycy, oraz Słodko-Pikantne Chleby Z Indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej roślinny w dużym garnku na średnim ogniu, i gotować i mieszać kawałki uda indyka, aż rumiane i nie różowy w środku, o 10 protokół. Odstaw indyka na bok. W tym samym garnku umieść kiełbasę i rozłóż na kawałki łopatką. Gotować i mieszać kiełbasę, aż rumiane i kruche, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Udo Z IndykaUdo Z Indyka
KiełbasaKiełbasa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
GarnekGarnek
2
Cebulę, seler i zielony pieprz mieszamy do garnka. Nadal gotować i mieszać, aż cebula są przezroczyste, o 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Wymieszać z czosnkiem i gotować do pachnącego, o 1 minutę; następnie wymieszać z mąką. Gotować i mieszać mieszaninę, aż mąka tworzy powłokę na kiełbasę i warzywa i zaczyna brązowieć, 5 do 8 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KiełbasaKiełbasa
CzosnekCzosnek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Wymieszać w słodkich ziemniaków, tymianek, oregano, rosół z kurczaka, pomidory, i liść laurowy, i doprowadzić gumbo do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, aż zgęstnieje i słodkie ziemniaki są miękkie, o 15 protokół. Wymieszać z gotowanym indykiem i ostrym sosem i gotować na wolnym ogniu, aż indyk zostanie podgrzany. Przed podaniem należy wyrzucić liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodkie ZiemniakiSłodkie Ziemniaki
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Ostry SosOstry Sos
Liście LauroweLiście Laurowe
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Cała TurcjaCała Turcja
GumboGumbo
TymianekTymianek

Wyposażenie

Polecane wino: Albarino, Wino Różane, Sauvignon Blanc

Cajun można łączyć z Albarino, winem różowym i Sauvignon Blanc. Te niskie taniny, niższe wina alkoholowe będą uzupełniać ciepło w pikantnych potrawach cajun, zamiast sprawiać, że usta palą się bardziej. Jedno wino, którego możesz spróbować to Torres Pazo das Bruxas Albarino. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Torres Pazo das Bruxas Albarino
Jaskrawożółty z zielonkawym brzegiem. Intensywnie aromatyczny z białymi nutami kwiatowymi, cytrusowymi i białymi brzoskwiniami. Dostępne, słodkie i hedonistyczne po wejściu. Wyróżnia się czystą kwasowością, która przenosi się na środek. Długie i trwałe na finiszu.Doskonały aperitif. Dobre z surowymi, gotowanymi lub grillowanymi owocami morza. Idealnie komponuje się z łagodnymi, białymi rybami. Jego żywe podniebienie zapewnia idealną równowagę z miękkimi kozimi serami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn