Pikantny i słodki Gulasz wieprzowy z Ancho Chiles

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj pikantnego i słodkiego gulaszu wieprzowego z Ancho Chiles. Na 2,57 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 691 kalorii, 38g białka, oraz 34g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Jesień. Jeśli masz cebulę, kakao w proszku, rosół z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać blanszowane migdały, można śledzić to danie główne z Torty Pinecone jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Kotlety wieprzowe z Chiles Rellenos i sosem Ancho, Chiles Anchos Rellenos de Queso (Ancho Chiles nadziewane serem), oraz Gulasz wieprzowo-Hominowy Ancho.
Instrukcje
Oddziel czerwoną cebulę na pierścienie i umieść w małym plastikowym pojemniku. Wymieszać z sokiem z limonki i doprawić solą i pieprzem. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Umieść chili ancho w garnku i przykryj rosołem z kurczaka. Włącz ogrzewanie i ogrzać czas do odtworzenia chiles, 10 minut lub tak.
Tymczasem, w dużym holenderskim piecu, toast migdały i orzeszki ziemne na średnim ogniu, aż rumiane.
Przenieść orzechy do robota kuchennego. Zarezerwuj garnek.
Dodać chili ancho z bulionu do robota kuchennego wraz z kakao w proszku, goździki, czosnek, żółta cebula i rodzynki. Doprawić solą i pieprzem. Puree aż będzie gładkie. (Może być to konieczne w dwóch partiach.)
Osusz wieprzowinę i podgrzej cienką warstwę oleju w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Posypać wieprzowinę solą i pieprzem, następnie brązowo w dwóch partiach, dodając więcej oleju między partiami w razie potrzeby. Całość wieprzowiny wrzucić do garnka i zalać sosem ancho. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i dodać liście laurowe i laskę cynamonu. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, aż wieprzowina jest bardzo miękka, 1 godzina 15 minut do 1 1/2 godziny (w zależności od tego, jak duże kostki mięsa).
Ciepłe lub char tortille.
Podawać gulasz z cebulą marynowaną w limonce, pokruszonym serem i tortillami.
Uwaga kucharza: jeśli nie podajesz wieprzowiny natychmiast, ostudzić i przechowywać w lodówce. Podgrzać na średnim ogniu.