Pikantny i serowy krem kukurydziany
Pikantna i serowa kremowa kukurydza to przepis bezglutenowy i wegetariański, zawierający lakto ovo, składający się z 10 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 15 g tłuszczu i łącznie 240 kalorii. Za 89 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Najlepiej sprawdza się jako dodatek do drugiego dania, a jego przygotowanie zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, ziaren kukurydzy, serka śmietankowego i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 16%, to danie jest raczej złe. Serowy krem kukurydziany, serowa zapiekanka kukurydziana i serowy krem kukurydziany z kolendrą są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wymieszaj serek śmietankowy, mleko, masło i sól czosnkową w rondlu na małym ogniu. Gotuj, często mieszając, aż ser całkowicie się roztopi, a sos będzie gładki, około 5 minut. Do sosu wmieszaj kukurydzę, zielone chilli i papryczki jalapeno.
Wlać mieszaninę kukurydzy do naczynia do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut.