Pikantny i pikantny ragout wołowy z wolnowaru
Pikantny i pikantny wolnowarowy ragout wołowy zajmuje około 7 godzin i 5 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 10 porcji zawierających 226 kalorii, 24 g białka i 8 g tłuszczu każda. Za 6,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Allrecipes wymaga duszonych warzyw, soli morskiej i mielonego pieprzu, gulaszu wołowego i sosu pomidorowego. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 76% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Podobne przepisy obejmują słodko-pikantny mostek wołowy z wolnowaru, bezglutenowe krótkie żeberka wołowe z pikantnym sosem: wolnowar lub płyta kuchenna oraz słodko-pikantną wołowinę z wolnowaru.
Instrukcje
Połącz mąkę i przyprawę Cajun w zamykanej plastikowej torbie.
Kawałki mięsa gulaszowego osusz ręcznikiem papierowym; wkładać mięso do worka, po kilka kawałków na raz. Zamknij torebkę i potrząśnij kilka razy, aby wołowina pokryła się przyprawioną mąką. Odłóż sezonowaną wołowinę na bok; powtórz z pozostałym mięsem.
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Mięso smaż partiami, aż będzie rumiane ze wszystkich stron, często mieszając.
W dużym wolnowarze ustawionym na poziom Wysoki włóż duszone warzywa, bulion wołowy, smardze, pokrojone w kostkę pomidory z zielonym chilli, sos pomidorowy, bazylię, czosnek, zioła prowansalskie i liście laurowe.
Wmieszaj rumianą wołowinę do gulaszu, przykryj i gotuj, aż wołowina będzie miękka, około 6 godzin.
Zmniejsz ustawienie wolnowaru na Niskie i dodaj wino Merlot. Przykryj kuchenkę i gotuj, aż wino lekko się zredukuje, a smaki się wymieszają, jeszcze około 30 minut. Dopraw solą morską i czarnym pieprzem.