Pikantny Cytrusowy Kurczak
Pikantny cytrusowy kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.18 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 39g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką pieprz, mąkę, oliwę z oliwek i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Osty Citrus Butternut Squash Citrus Dip W / Rukola, Pikantny Grillowany Cytrusowo-Miętowy Ananas, oraz Pikantne Ciasto Waniliowo-Cytrusowe Bundt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Skórkę zetrzeć z limonek, zastrzegając 2 łyżki skórki; odstawić. Wycisnąć sok z limonek do równej 3/4 szklanki.
Połącz sok z limonki, sok z cytryny i kurczaka w dużej plastikowej torbie. Uszczelnić i marynować w lodówce 2 godziny, obracając torebkę od czasu do czasu.
Wyjąć kurczaka z worka, rezerwując 2 łyżki marynaty. Pokroić kurczaka na sucho papierowymi ręcznikami. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąki, paprykę, sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu. Dredge kurczaka w mieszaninie mąki.
Podgrzać 1 1/2 łyżeczki oleju w dużej patelni nonstick pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Dodaj 3 połówki piersi kurczaka; gotować 2 protokół z każdej strony lub aż lekko rumiane.
Umieść kurczaka w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałym 1 1/2 łyżeczki oleju i kurczaka.
Skórkę limonki połączyć z brązowym cukrem; posypać kurczakiem.
Wymieszać marynatę i bulion; okrasić kurczakiem. Każdą połowę piersi kurczaka przełożyć 2 plastrami pomarańczy.
Piec w 350 przez 25 minut lub do kurczak jest gotowy.
Kładziemy kurczaka na półmisku. Odcedzić pozostałą ciecz w naczyniu przez sito o drobnych oczkach nad miską. Wyrzucić ciała stałe. Łyżka sosu nad kurczakiem.