Pikantny chleb dyniowo-orzechowy
Przyprawiony chleb dyniowo-orzechowy może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na chleb. Ten przepis jest przeznaczony dla 48 osób i kosztuje 35 centów za porcję. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 165 kalorii, 2 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i kup solidną dynię, mąkę, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 50 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał raczej złą ocenę łyżkową wynoszącą 30%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Przyprawione naleśniki dyniowo-orzechowe, Ciasteczka owsiane z orzechami i orzechami z dyni i Ciasteczka owsiane z dyni i orzechów pekan.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę oczyszczoną, cynamon, gałkę muszkatołową i goździki. W drugiej misce połącz dynię, olej, jajka i ekstrakt; wymieszać z suchymi składnikami tylko do momentu ich zwilżenia. Złóż orzechy pekan.
Wlać do trzech natłuszczonych 8-calowych. x 4 cale patelnie do chleba.
Piec w temperaturze 325°C przez 1,5 godziny lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na metalową kratkę.