Pikantne Szaszłyki Z Tuńczykiem I Mango

Pikantne Szaszłyki Z Tuńczykiem I Mango
Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Pikantne szaszłyki z tuńczykiem i Mango mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.87 za porcję. Jeśli masz pieprz, imbir, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 80%. Podobne przepisy to Pikantny brązowy ryż zapiekany tuńczyk Roll miska z mango Chimichurri, Szaszłyki Z Tuńczykiem, oraz Tuńczyk z mango z kuskusem Mango.

Instrukcje

1
Wymieszać razem pierwsze 5 składników w średniej misce; odstawić 2 łyżki stołowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Do pozostałej marynaty dodać tuńczyka, delikatnie mieszając, aby wymieszać. Przykryć mieszaninę tuńczyka i przechowywać w lodówce 30 minut do 1 godziny, mieszając raz lub dwa razy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
3
Moczyć bambusowe szaszłyki w zimnej wodzie co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
4
Rozgrzej brojlery i umieść górny stojak około 4 cali poniżej elementu. Nawlecz tuńczyka i kostki mango na szaszłyki. Ułóż szaszłyki na obramowanej blasze do pieczenia i szczotkuj marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Broil 2 minuty. Skręć szaszłyki, i dusić 1 do 2 Więcej minut lub aż tuńczyk osiągnie średni, z tylko trochę różowy pozostałych w centrach. Ułóż szaszłyki na talerzach; skropić równomiernie zarezerwowaną marynatą 2 łyżki stołowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Matanzas Creek Alexander Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 28 dolarów za butelkę.
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Matanzas Creek Alexander Valley Merlot
Średni fioletowy kolor. Smaki śliwki satsuma, malin pokrytych ciemną czekoladą i aromatów ziela angielskiego przede wszystkim. Na podniebieniu jest to klasyczny Merlot o dobrej koncentracji. Jest pikantny i średnio treściwy z aksamitnymi taninami. Domowa tarta wiśniowa i aromaty drewna sandałowego są łatwo wyczuwalne podczas degustacji.
TrudnośćŚredni
Gotowe W41 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn