Pikantne samosy z ciecierzycy z Raitą

Pikantne samosy z ciecierzycy z Raitą
Przepis pikantne samosy z ciecierzycy z Raita może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 12 i kosztuje 82 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 205 kalorii. 24 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Mieszanka oleju canolan, pasta pomidorowa, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 46%, co jest solidne. Spróbuj Samosy o zapachu kminku z miętą Raita, Ciecierzyca Raita, oraz Pikantne Samosy Wołowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby zrobić samosy, rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać marchew; gotować 3 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
3
Dodać 1/2 szklanki cebuli, imbiru i czosnku; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
4
Dodać koncentrat pomidorowy i kolejne 5 składników (przez czarny pieprz); gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
5
Dodać groszek, wodę i ciecierzycę; gotować 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
WodaWoda
GrochGroch
6
Wyjąć z ognia; wymieszać kolendrę i sok. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
SokSok
7
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Umieścić 1 arkusz filo na dużej powierzchni roboczej (przykryć pozostałe ciasto, aby nie wyschło); pokryć sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
9
Umieść inny arkusz phyllo na powlekanej phyllo; płaszcz sprayem do gotowania. Złożyć warstwowe arkusze na pół wzdłuż. Łyżka 2 łyżki nadzienia na dolnym końcu prostokąta, pozostawiając 1-calową granicę. Fold dolnym rogu nad mieszaniną, tworząc trójkąt; zachować składane tam iz powrotem do trójkąta do końca taśmy phyllo. Tuck krawędzie pod; miejsce szew stronie dół na blasze do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
10
Posmaruj roztopionym masłem. Powtórz procedurę z pozostałymi 22 arkuszami phyllo, sprayem do gotowania, nadzieniem i masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Ciasto FiloCiasto Filo
MasłoMasło
11
Piec w 400 przez 10 minut lub do chrupkości i złoty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Aby zrobić raita, połącz jogurt i pozostałe składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
JogurtJogurt
RaitaRaita
13
Podawać z samosami.

Składniki

0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki0warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreonasiona gorczycy brązowejnasiona gorczycy brązowej2Spód: okruszki z herbatników grahamKiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)Kiełbasa Jimmy'ego Deana (jedna ostra, jedna zwykła)425papryka habanerociecierzyca (fasola garbanzo), opłukana i osuszonaciecierzyca (fasola garbanzo), opłukana i osuszona2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekana marchewkadrobno posiekana marchewka1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany obrany ogórekposiekany obrany ogórek2warzywo (np. szpinak)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2Spód: okruszki z herbatników grahammielony obrany świeży imbirmielony obrany świeży imbir1porcja startego parmezanusos pieprzowo-cytrynowysos pieprzowo-cytrynowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecienko pokrojona zielona cebulacienko pokrojona zielona cebula2Spód: okruszki z herbatników grahamcienko pokrojona zielona cebulacienko pokrojona zielona cebula0warzywo (np. szpinak)kminek mielonykminek mielony0warzywo (np. szpinak)pieprz czerwony mielonypieprz czerwony mielony0warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1warzywo (np. szpinak)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1porcja startego parmezanuświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2warzywo (np. szpinak)świeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwezwykły beztłuszczowy jogurt greckizwykły beztłuszczowy jogurt grecki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegroszek zielony mrożony, rozmrożonygroszek zielony mrożony, rozmrożony24arkusze24 arkusze (14 x 9 cali) mrożone ciasto filo, rozmrożone24 arkusze (14 x 9 cali) mrożone ciasto filo, rozmrożone1porcja startego parmezanuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1porcja startego parmezanupasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Magazyn