Pikantne paski kurczaka w sosie kokosowym
Przepis na pikantne paski kurczaka w kokosie można przygotować w około 30 minut . Z tego przepisu wychodzą 4 porcje, każda o wartości 902 kalorii , 46 g białka i 60 g tłuszczu . Za 2,8 dolara za porcję , przepis pokrywa 34% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga pasty curry, oleju, polędwiczek z kurczaka i soku z limonki. Danie świetnie sprawdzi się jako danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Z oceną Spoonacular na poziomie 72% , danie jest pyszne. Jeśli spodobał Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak: Słodkie i lepkie paski kurczaka , Paski kurczaka smażone na powietrzu i Paski Buffalo bez kości .
Instrukcje
W płytkiej misce ubij jajka, mleko kokosowe, pastę curry i mąkę kukurydzianą na gładką masę. W innej płytkiej misce połącz kokos, mąkę i chili w proszku. Zanurz kurczaka w mieszance jajecznej, a następnie obtocz w mieszance kokosowej.
Rozgrzej olej na patelni elektrycznej lub w głębokim tłuszczu do temperatury 375°.
Smaż kurczaka, kilka na raz, przez 2-3 minuty z każdej strony, aż do uzyskania złotego koloru.
Osączyć na ręcznikach papierowych.
W naczyniu nadającym się do mikrofalówki połącz składniki sosu. Przykryj i podgrzewaj w mikrofalówce na dużej mocy przez 45 sekund lub do momentu, aż sos będzie dobrze podgrzany, mieszając raz.