Pikantne paluszki z pieprzem i Pecorino
Pikantny pieprz i paluszki chlebowe Pecorino mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Ten przepis służy 24. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz mąkę chlebową, pieprz, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Pomidorowa Sałatka ziołowa na Pecorino Peppercorn tuiles, Spaghettini z pikantną Escarole i Pecorino Romano, oraz Insalata di fave e pecorino (sałatka ze świeżego bobu i sera pecorino) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Dodać 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży, mieszając trzepaczką.
Dodaj pozostałe 3 szklanki mąki, oliwę z oliwek, czarny pieprz, sól i pieprz czerwony; mieszaj, aż powstanie miękkie ciasto. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniatać, aż będzie gładka i elastyczna (około 8 minut); przykryć i odstawić na 10 minut. Zagnieść na pół sera; przykryć i odstawić na 5 minut. Zagnieść w pozostałym serze.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Wbijać ciasto w dół.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 x 8 cali na lekko posypanej mąką powierzchni.
Posypać 1 łyżkę kaszy manny na każdej z 2 blach do pieczenia.
Przeciąć ciasto na pół wzdłuż, tworząc 2 prostokąty (12 x 4 cale).
Wytnij każdy prostokąt w poprzek na 12 pasków (1 cal szerokości). Pracując z 1 paskiem na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), delikatnie zwiń każdy pasek w 15-calową linę.
Umieść linę na przygotowanej patelni i powtórz procedurę z pozostałymi paskami, umieszczając po 12 na każdej patelni. Przykryć i niech ciasto wyrośnie 20 protokół.
Odkryj ciasto; piec każdą patelnię w 450 przez 12 minut.
Wyjąć paluszki chlebowe z patelni; całkowicie schłodzić na stojakach z drutu.