Pikantne orzechy ze smażonym czosnkiem, szalotką i rozmarynem
Pikantne orzechy ze smażonym czosnkiem, szalotką i rozmarynem to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 10g białka, oraz 34g tłuszczu. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mocno brązowego cukru, rozmarynu, orzechów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Pikantny Rozmaryn Mieszane Orzechy, Włoski Rozmaryn Czosnek Przyprawione Orzechy, oraz Pikantne Rozmaryn Prażone Orzechy / Koktajle.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Umieść orzechy w jednej warstwie na 2 blachach do pieczenia. Tosty, aż orzechy będą złote i pachnące, 8 do 12 minut, obracając patelnie w połowie gotowania.
Przenieść orzechy do dużej miski i odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać szalotki i czosnek; smażyć na złoty kolor, 3 do 5 minut.
Przenieść szalotki i czosnek do ręczników papierowych. Odstawić.Masło roztopić i zalać orzechami.
Dodać rozmaryn, płatki czerwonej papryki, brązowy cukier, i sól i dobrze wymieszać, aby połączyć. Wrzucić chrupiący czosnek i szalotki.
Podawać na ciepło. Orzechy można podgrzać w 300 stopniach F. piekarnik przez 10 minut.