Pikantne naleśniki kukurydziane z jogurtem koperkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na poranne posiłki, więc spróbuj pikantnych naleśników kukurydzianych z jogurtem koperkowym. Ten wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 1,67 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 342 kalorie, 17g białka, oraz 14g tłuszczu. 151 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, grecki jogurt, mąkę kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Naleśniki z kremowym sosem jogurtowo-koperkowym, Quinoa pełnoziarniste Greckie naleśniki jogurtowe {najzdrowsze naleśniki, jakie kiedykolwiek zrobiłem}, oraz Dip Z Koperkiem Jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jogurt połączyć z koperkiem i sokiem z cytryny; doprawić do smaku solą i pieprzem i wymieszać do połączenia. Odstawić.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużej żeliwnej patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać ziarna kukurydzy, jalapeño i zieloną cebulę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną i zaczną brązowieć, około 5 minut.
Przełożyć warzywa do dużej miski.
W średniej misce wymieszać mąkę kukurydzianą, mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę soli.
W drugiej średniej misce ubić jajka i maślankę.
Dodaj mieszankę mąki do miski z kukurydzą, a następnie dodaj mieszankę maślanki i złóż łopatką, aby włączyć.
Wytrzeć patelnię i dodać 3 łyżki oleju roślinnego.
Podgrzej patelnię na średnim ogniu, aż olej zacznie palić. Użyj miarki 1/4 szklanki, aby zgarnąć ciasto naleśnikowe na patelnię, tworząc 3 naleśniki na raz. Smażyć, aż krawędzie naleśniki brązowy, o 4 protokół, Regulacja ciepła w razie potrzeby, aby zapobiec poparzeniu. Odwróć ostrożnie-naleśniki są bardzo delikatne. Gotować, aż druga strona jest rumiane, o 4 protokół.
Przenieś naleśniki na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia. W razie potrzeby ogrzać w piekarniku o temperaturze 93°.
Kontynuuj gotowanie naleśników, pracując partiami po trzy. Pomiędzy partiami usuń wszelkie zbłąkane ziarna kukurydzy, aby się nie poparzyły, i w razie potrzeby dodaj dodatkowy olej do smażenia.
Przenieść naleśniki do półmiska i top z jogurtem koperkowym i dodatkowym świeżym koperkiem, w razie potrzeby.