Pikantne nadziewane Chilli
Pikantne nadziewane Chilli może być tylko bezmleczne przepis, którego szukałeś. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 459 kalorii, 21g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pastę curry, sos rybny, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Najlepiej sprawdza się jako danie główne i odbywa się w ok. 35 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak z prochu strzelniczego z suszonymi czerwonymi chilli i orzeszkami ziemnymi, Czerwony duszony brzuszek wieprzowy imbirowy z marynowanymi Chilli, oraz Kurczak smażony Ken Hom z chilli i bazylią.
Instrukcje
Wszystkie składniki z wyjątkiem Chilli wymieszać na luźną pastę. Chilli rozciąć, wyjąć nasiona łyżeczką, a następnie napełnić środek mieszanką. Zapakuj go szczelnie i zamknij każdą wykałaczką.
Zrobić sos: rozgrzać olej i dodać pastę curry. Zmniejszyć ogień i smażyć pastę delikatnie do pachnącego, około 2 min.
Dodać cukier i sos rybny, następnie zwiększyć ogień i gotować przez 5 minut, cały czas mieszając.
Dodać mleko kokosowe i doprowadzić do wrzenia, następnie dodać 100 ml wody i dobrze wymieszać.
Upuść nadziewane chilli i zmniejsz ogień do gotowanego na wolnym ogniu. Przykryć i gotować przez 10 min. Weź z ognia i podawaj. Może być uzupełniony do następnego dnia i delikatnie podgrzany.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to świetny wybór na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Jednym z win, które można spróbować jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
![Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Roger Goulart Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji cava są wybierane z wielką starannością i podlegają okresowi leżakowania wynoszącemu co najmniej cztery lata. Po 24 miesiącach – i raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na wytrząsaniu butelek w celu homogenizacji drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich aromatycznego i smakowego potencjału w ciągu ponad 48 miesięcy leżakowania. Rezultatem jest delikatna cava o jasnożółtym zabarwieniu, jasnych złotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety.Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada