Pikantne muffinki z cukinii
Wytrawne muffinki z cukinii mogą być dobrym przepisem na rozszerzenie Twojego pudełka z przepisami na śniadanie. Jedna porcja zawiera 177 kalorii , 5 g białka i 9 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 44 centy za porcję. Od przygotowania do podania na talerzu przepis ten zajmuje około 1 godziny i 10 minut . Ten przepis z Allrecipes ma 72 fanów. Udaj się do sklepu i kup proszek do pieczenia, sos pieprzowy, oregano i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena nie jest zbyt dobra. Podobne przepisy to Wytrawne muffinki z kukurydzą i szczypiorkiem , Babeczki bananowe z cukinii i Babeczki cytrynowe z cukinii .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 16 foremek na muffiny lub wyłóż je papilotkami.
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; smaż i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula stanie się przezroczysta, około 5 minut. Wymieszaj z suszonymi pomidorami i zdejmij z ognia; przełóż do robota kuchennego.
Dodaj cukinię i pieczoną czerwoną paprykę do mieszanki pomidorowej; miksuj kilka razy, aż mieszanka będzie drobno posiekana.
Wymieszaj w misce mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, pieprz, bazylię i oregano.
W osobnej dużej misce ubij masło z cukrem na puszystą masę za pomocą miksera elektrycznego; wbijaj jajka, jedno po drugim. Wymieszaj ze śmietaną, mlekiem, sosem z ostrej papryki i 1 łyżką oliwy z oliwek.
Wymieszaj połowę mieszanki mąki z mieszanką masła, aż prawie się połączy; dodaj resztę mieszanki mąki i zamieszaj kilka razy, tylko po to, aby wymieszać. Wymieszaj z mieszanką cukinii. Włóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny, aż będą prawie pełne.
Jeśli chcesz, posyp każdą foremkę na muffinki około 1 łyżeczką startego parmezanu.
Piecz muffinki w rozgrzanym piekarniku, aż będą złocistobrązowe, 35 do 40 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem z foremek.