Pikantne małże z białym winem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 562 kalorie, 22g białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki, pomidory, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj pikantne małże w sosie z białego wina, Małże w białym winie, oraz Małże z białym winem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać grill do góry.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
Rozgrzać olej w ciężkim dużym garnku na ruszcie grilla.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodać cebulę i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać czosnek, nasiona kopru włoskiego, pokruszony czerwony pieprz i sól i gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Bułka Tarta, Kilka Garści
1 Pomarańcza, Skórka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
5
Dodaj wino, plastry cytryny i 1/4 szklanki pietruszki; doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Skórki Z Cytryny
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
6
Dodaj małże. Przykryć garnek i gotować do otwarcia muszli małży, mieszając raz, około 6 minut; wyrzucić wszelkie małże, które nie otwierają się. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś małże do dużej płytkiej miski. Gotować bulion w garnku, aż zmniejszy się do 1 szklanki, około 3 minut; doprawić, do smaku, pieprzem.
Chardonnay, Muscadet i Riesling to moje najlepsze propozycje dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.