Pikantne lody buraczane

Pikantne lody buraczane
Potrzebujesz deseru bezglutenowego i wegetariańskiego z dodatkiem lakto ovo? Pikantne lody buraczane mogą być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 osobom. Za 5,74 USD za porcję ten przepis pokrywa 30% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 18 g białka, 90 g tłuszczu i łącznie 1149 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godzin i 10 minut. Jeśli masz pod ręką buraki, żółtka, mielony cynamon i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 60% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Lody z pieczonych buraków, Lody na łyżce: lody z pieczonych buraków i ciemnej czekolady oraz Profiteroles z lodami i pikantnym sosem czekoladowym.

Instrukcje

1
Buraki pieczemy w piekarniku nagrzanym na 350 stopni do miękkości około 2 godzin. Obierz i pokrój na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Buraki włożyć do blendera, dodać sok pomarańczowy i zmiksować na gładką masę. Laskę wanilii przekrój, oskrob i dodaj ziarenka do śmietanki i zaparz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Żółtka ubić z cukrem, następnie wymieszać z masą śmietanową. Mieszaj na małym ogniu, aż mieszanina zacznie gęstnieć (na tyle, aby pokryć tył łyżki), około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie1 Do 2 łyżek Soku Z Cytryny, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z pozostałymi składnikami.
5
Pozwól lodom ostygnąć w lodówce. Włącz maszynę do lodów i podawaj.;
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów

Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Moscato, Moscato Dasti

W kategorii Lody najczęściej wybieram śmietankowe sherry, napoje alkoholowe i kategorię produktów spożywczych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia23
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn