Pikantne krewetki Tamales z pieczonym sosem Tomatillo i kozim serem

Pikantne krewetki Tamales z pieczonym sosem Tomatillo i kozim serem
Pikantne krewetki Tamales z pieczonym sosem Tomatillo i kozim serem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 24 porcjami. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kminek, sól i pieprz, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tamales Wieprzowe Z Pieczonym Tomatillo-Salsa Chile, Quesadilla z kozim serem, szparagami, grzybami i pieczoną salsą Tomatillo, oraz Kurczak tamales z sosem Tomatillo-Cilantro dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść pomidory, cebulę, czosnek i zielone chiles na patelni i piecz w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F przez 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Przenieś pieczone warzywa do robota kuchennego wraz z sokami, które znajdują się na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj kminek, sól i kolendrę. Pulsuj mieszaninę aż do połączenia, ale nadal masywny. Możesz dodać trochę wody lub bulionu, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta. Rezerwa połowę sosu służyć z tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
4
W głębokiej misce, połączyć masę i pozostałą połowę sosu tomatillo. Beat aż w pełni włączone i ciasto jest zielony. Złożyć w miękkim kozim serze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Ustaw kukurydzę na patelni przykrytej wilgotnym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Ułóż łuskę płasko na talerzu z gładką stroną do góry i wąskim końcem skierowanym do ciebie.
7
Rozprowadź cienką, równą warstwę mieszanki masy na powierzchni łuski łyżką zanurzoną w wodzie. Złóż wąski koniec do środka, a następnie złóż obie strony razem, aby zamknąć wypełnienie. Lepka masa utworzy pieczęć. Uszczypnij szeroki wierzch zamknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
8
Stań tamales w dużym parowcu lub durszlaku z uszczypniętym końcem. Załaduj parowiec do dużego garnka wypełnionego 2-centymetrową wodą. Woda nie powinna dotykać tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Połóż wilgotną ściereczkę na tamales i przykryj pokrywką. Utrzymuj wodę w niskim wrzeniu, okresowo sprawdzając, czy woda nie gotuje się. Paruj tamales przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10
Posmaruj krewetki kminkiem, chili w proszku, cayenne, kolendrą, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
11
Rozgrzać olej na patelni saute, gotować krewetki przez 5 minut, aż różowy. Aby służyć, rozłóż tamales, top z pikantnymi krewetkami i łyżką reserved SOS tomatillo na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia6
Magazyn