Pikantne krewetki Tamales z pieczonym sosem Tomatillo i kozim serem

Pikantne krewetki Tamales z pieczonym sosem Tomatillo i kozim serem
Pikantne krewetki Tamales z pieczonym sosem Tomatillo i kozim serem to bezglutenowe i pescatariańskie przepis z 24 porcjami. Na 1,21 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 113 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz kminek, sól i pieprz, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 40%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tamales Wieprzowe Z Pieczonym Tomatillo-Salsa Chile, Quesadilla z kozim serem, szparagami, grzybami i pieczoną salsą Tomatillo, oraz Kurczak tamales z sosem Tomatillo-Cilantro dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść pomidory, cebulę, czosnek i zielone chiles na patelni i piecz w rozgrzanym piekarniku 400 stopni F przez 12 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Przenieś pieczone warzywa do robota kuchennego wraz z sokami, które znajdują się na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj kminek, sól i kolendrę. Pulsuj mieszaninę aż do połączenia, ale nadal masywny. Możesz dodać trochę wody lub bulionu, jeśli mieszanina jest zbyt gęsta. Rezerwa połowę sosu służyć z tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
W głębokiej misce, połączyć masę i pozostałą połowę sosu tomatillo. Beat aż w pełni włączone i ciasto jest zielony. Złożyć w miękkim kozim serze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Ustaw kukurydzę na patelni przykrytej wilgotnym ręcznikiem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Ułóż łuskę płasko na talerzu z gładką stroną do góry i wąskim końcem skierowanym do ciebie.
7
Rozprowadź cienką, równą warstwę mieszanki masy na powierzchni łuski łyżką zanurzoną w wodzie. Złóż wąski koniec do środka, a następnie złóż obie strony razem, aby zamknąć wypełnienie. Lepka masa utworzy pieczęć. Uszczypnij szeroki wierzch zamknięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
8
Stań tamales w dużym parowcu lub durszlaku z uszczypniętym końcem. Załaduj parowiec do dużego garnka wypełnionego 2-centymetrową wodą. Woda nie powinna dotykać tamales.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
9
Połóż wilgotną ściereczkę na tamales i przykryj pokrywką. Utrzymuj wodę w niskim wrzeniu, okresowo sprawdzając, czy woda nie gotuje się. Paruj tamales przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
10
Posmaruj krewetki kminkiem, chili w proszku, cayenne, kolendrą, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Rozgrzać olej na patelni saute, gotować krewetki przez 5 minut, aż różowy. Aby służyć, rozłóż tamales, top z pikantnymi krewetkami i łyżką reserved SOS tomatillo na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Pestki DyniTakie Jak Pestki Dyni
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia6
Magazyn