Pikantne krewetki cytrynowe z majonezem bazyliowym
Ten przepis służy 24 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 3G tłuszczu, oraz w sumie 47 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz sos sałatkowy, liście bazylii, krewetki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Krewetki z majonezem cytrynowo-bazyliowym, Blat z majonezem cytrynowo-bazyliowym, oraz Gotowane krewetki z pikantnym majonezem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie. W średniej szklanej lub plastikowej misce wymieszaj skórkę z cytryny, sok z cytryny, czerwony pieprz, sól, czosnek i 1 łyżkę oleju.
Dodaj krewetki; wrzucić do herbu. W ungreased 15x10x1-calowy patelni, rozprzestrzeniania krewetek.
Krewetki Broil z tops 2 do 3 cali od ciepła 3 do 5 minut lub aż krewetki są różowe i firmy.
W maszynce umieścić bazylii i pozostałe 2 łyżki oleju. Przykryć i przetworzyć do posiekania.
Dodać majonez; przykryć i przetworzyć do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podawać krewetki z majonezem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować rozwijać Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
![Thrive Pinot Grigio]()
Thrive Pinot Grigio