Pikantne Gofry Cheddar
Pikantne gofry z cheddarem mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 15g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. Ten przepis służy 6. Mieszanka mąki, sól koszerna, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Pikantne gofry Cheddar z jajkami sadzonymi, Pikantne gofry z cheddarem i szczypiorkiem z jajkiem sadzonym, oraz Jajka po benedyktyńsku na słonych gofrach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121° i ułóż stojak na środku. Ustaw stojak z drutu na blasze do pieczenia i umieść go w piekarniku.
Wymieszać mąkę, proszek do pieczenia i sól w dużej misce, aby napowietrzyć i rozbić wszelkie grudki; odstawić.
Umieść jajka w drugiej dużej misce i ubijaj, aż się rozpadną.
Dodać mleko i, ciągle ubijając, powoli wlać roztopione masło, aż do równomiernego połączenia.
Dodać ser i mieszać do połączenia.
Dodać mieszaninę mleko-ser do mieszaniny mąki i mieszać z gumową łopatką, aż mąka jest po prostu włączone i nie smugi pozostają( ciasto może mieć kilka grudek); odstawić.
Podgrzać belgijską gofrownicę do podłoża zgodnie z instrukcją producenta. Po podgrzaniu napełnij ciasto, zamknij pokrywkę i gotuj, aż para zacznie się zmniejszać (otwórz wierzch i po kilku minutach Zerknij na ciasto).
Przenieść gofry do stojaka drucianego w piekarniku, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałym ciasto.