Pikantna zupa z czerwonej soczewicy z serem chapatis

Pikantna zupa z czerwonej soczewicy z serem chapatis
Przepis Pikantna zupa z czerwonej soczewicy z serem chapatis można zrobić w około 50 minut. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 398 kalorii, 22g białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz bulion warzywny, soczewicę, nasiona kminku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Pikantna Zupa Z Czerwonej Soczewicy, Pikantna Zupa Z Czerwonej Soczewicy I Pomidorów, oraz Pikantna zupa z czerwonej soczewicy Chorizo z kapustą.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej patelni. Cebulę i nasiona kminku gotować przez 5 minut, aż cebula zmięknie i złocisty. Wymieszać pastę curry, soczewicę i bulion, doprowadzić do wrzenia, następnie gotować na wolnym ogniu przez 30 minut, aż będzie bardzo miękka. Pozostaw zupę teksturowaną lub, jeśli wolisz, whizz na gładką czystą w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Pasta CurryPasta Curry
SoczewicaSoczewica
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
W międzyczasie rozłóż 2 chapatis z chutney z mango, posyp serem i dymką, a następnie wierzch pozostałymi chapatis. Gotować na dużej patelni nieprzywierającej, jedną kanapkę na raz, przez 3-4 minuty z każdej strony, aż do złotego koloru i topnienia w środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chutney Z MangoChutney Z Mango
DymkaDymka
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Każdą kanapkę pokroić w kliny.
4
Wymieszać sok z cytryny do zupy, Chochla do 4 miski i służyć z kilkoma cheesy chapati klinów na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
ChapatiChapati
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
ChochlaChochla
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn