Pikantna zupa jarzynowa z soczewicą

Pikantna zupa jarzynowa z soczewicą
Przepisów na danie główne nigdy za wiele, więc wypróbuj pikantną zupę jarzynową z soczewicą. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis zawiera 282 kalorie, 18 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,42 USD za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień. Udaj się do sklepu i kup koncentrat pomidorowy bez dodatku soli, cebulę, soczewicę i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 88%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak pikantna zupa z kiełbasą z indyka i soczewicą, pikantna zupa z warzyw korzeniowych i pikantna zupa jarzynowa z wołowiną.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż dynię na 1 łyżce oleju, aż będzie chrupiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Wyjmij i odłóż na bok.
3
Na patelnię dodaj marchewkę, ziemniaki, cebulę, czosnek i pozostały olej. Gotuj i mieszaj na małym ogniu przez 8-10 minut. Wymieszaj curry i imbir; gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodać bulion, soczewicę, koncentrat pomidorowy, ocet i pieprz; doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut lub do momentu, aż soczewica i ziemniaki będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Pokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, UgotowanePokrojone W Plastry Obrane Ziemniaki, Ugotowane
SoczewicaSoczewica
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
5
Dodaj szpinak i dynię; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia55
Magazyn