Pikantna Zupa Jarzynowa Z Soczewicy
Pikantna zupa jarzynowa z soczewicy wymaga ok. 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 302 kalorie, 18g białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.5 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka przetartej szałwii, liści tymianku, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 89%. Podobne przepisy to Zupa z czerwonej soczewicy i warzyw, Zupa Jarzynowa Z Soczewicy, oraz Zupa Jarzynowa Z Soczewicy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Wyłożyć blachę do pieczenia folią aluminiową.
Pokrój paprykę na pół od góry do dołu; usuń łodygę, nasiona i żeberka, a następnie umieść paprykę pociętą bokiem w dół na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż kuleje, 30 do 40 minut. Przekręć paprykę w połowie gotowania. Gdy papryka jest gotowa, umieść ją w misce i szczelnie zamknij folią. Pozostawić papryki do pary, jak ostygną, o 20 protokół. Po ostygnięciu usuń skórki i wyrzuć. Posiekaj paprykę
Tymczasem doprowadzić wodę i soczewicę do wrzenia w rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż soczewica są miękkie, o 30 protokół.
Odcedzić, opłukać i odstawić.
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszać z marchewką, cebula, i brokuły; gotować i mieszać, aż cebula zmięknie, o 5 protokół.
Wlać trochę bulionu warzywnego, przykryć i parować warzywa do miękkości.
Wlać pozostały bulion warzywny i posiekaną paprykę; doprawić płatkami czerwonej papryki, imbirem, czarnym pieprzem, tymiankiem i szałwią. Dusić, aż smaki się razem i warzywa są bardzo delikatne, o 20 do 30 protokół.
W razie potrzeby dodaj wodę, aby zachować pożądaną konsystencję. Wymieszaj ugotowaną soczewicę, aż będzie gorąca.
W razie potrzeby wlać zupę do blendera, napełniając dzban nie więcej niż do połowy pełny. Przytrzymaj pokrywkę blendera złożonym ręcznikiem kuchennym i ostrożnie Uruchom blender, używając kilku szybkich impulsów, aby przenieść zupę, zanim zostawisz ją na puree. Puree partiami, aż będzie gładkie i wlać do czystego garnka. Alternatywnie, można użyć blendera i puree zupę prawo w garnku.