Pikantna zupa babci
Pikantna zupa babci trwa około 3 godziny i 25 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 12 porcji z 168 kalorii, 13g białka, oraz 10g tłuszczu każdy. Za 53 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Jeśli masz pod ręką makaron, przyprawy do marynowania, kostki bulionu z kurczaka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Działa dobrze jako bardzo niedrogie danie główne dla Jesień. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 27%, co nie jest takie wspaniałe. Kremowy Korzeń Selera I Zupa Jabłkowa Granny Smith, Zupa dyniowa z Pumperniklem i pikantnymi kropelkami krwi (pikantna pieczona zupa dyniowa z grzanką Pumperniklową), oraz Ubieranie babci są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść kurczaka i wodę w dużym czajniku do zupy. Przykryj i zagotuj; odtłuszczony tłuszcz. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny lub do momentu, gdy kurczak spadnie z kości.
Odcedź bulion; wróć do czajnika. Pozwól kurczakowi ostygnąć; odkostnić i pokroić na kawałki. Odtłuścić tłuszcz z bulionu. Wróć kurczaka do bulionu wraz z selerem, marchewką i cebulą.
Umieść przyprawy do marynowania w kulce herbaty lub torebce z gazy; Dodaj do zupy. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę.
Usuń przyprawy; w razie potrzeby dodaj sól, bulion, pieprz i makaron. Gotuj przez 10-15 minut lub do miękkości makaronu.