Pikantna zapiekanka z dyni i porów
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przystawka? Pikantny Squash i porów zapiekanka może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 188 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje 49 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz jajko, sól, hubbard squash i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantny Quiche Z Pora, Pikantny Por I Szynka Quiche, oraz Pikantna Zupa Z Pora dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na dużym ogniu, doprowadzić 4 do 6 szklanek wody do wrzenia.
Pokroić squasha na 1-calowe kawałki.
Dodać do wrzącej wody, przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości po przekłuciu, 12 do 14 minut.
Odcedzić i rozgnieść squash z masher ziemniaków lub miksera.
W międzyczasie odetnij i odrzuć twarde zielone wierzchołki, końce korzeni i grubą zewnętrzną warstwę pora. Pory podzielić na pół wzdłuż i dobrze spłukać. Cienko pokroić.
W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, połączyć olej, por, i szalotki. Mieszać często, aż warzywa są kulejące, 5 do 7 minut.
Dodać puree squash, gałka muszkatołowa, 1/4 łyżeczki soli, pieprz, i jajko; dobrze wymieszać.
Rozłóż w płytkiej 1-kwartowej zapiekance.
Piec, Odkryte, w piekarniku 350 aż lekko rumiane na górze, o 45 protokół (35 minut w piecu konwekcyjnym).