Pikantna zapiekanka ryżowo-fasolowa

Pikantna zapiekanka ryżowo-fasolowa może być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 11 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 253 kalorie . Za 78 centów za porcję przepis ten pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką ryż, pomidory w puszce, częściowo odtłuszczoną mozzarellę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Zima będzie jeszcze bardziej wyjątkowa z tym przepisem. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 68% . Ta ocena jest dobra. Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pikantna zapiekanka taco , Pikantny kurczak marynowany w limonce z domową salsą arbuzową i Pikantna sałatka szpinakowa .
Instrukcje
Na dużej patelni o nieprzywierającej powierzchni podsmaż zieloną paprykę, pieczarki i cebulę w wodzie i oliwie, aż cebula zmięknie.
Dodaj czosnek i smaż jeszcze przez 1 minutę.
Dodaj pomidory, fasolę, ryż i przyprawy. Doprowadź do wrzenia.
Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 25 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki i wchłonie większość płynu.
Zdjąć z ognia, dodać 1/2 szklanki sera i wymieszać.
Przełożyć do naczynia do pieczenia o pojemności 2 i 1/2 qt. wysmarowanego sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15–20 minut lub do momentu roztopienia się sera.