Pikantna Tarta Cebulowa
Pikantna tarta cebulowa to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 7G białka, oraz 2G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka soli morskiej, pół na pół, ciepłej wody i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To działa dobrze jako bardzo przystępnej cenie hor d ' oeuvre. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 64%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pikantna tarta z dynią, ricottą i karmelizowaną cebulą, Pikantna Tarta Farro, oraz Tarta Tymiankowa Pikantna.
Instrukcje
Rozpuścić drożdże i cukier w ciepłej wodzie w dużej misce; odstawić 5 minut. Lekko łyżkę mąki do suchych miarek i wyrównać nożem. Wymieszać 2 szklanki mąki i 1/2 łyżeczki soli, aż będzie gładka. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 5 minut) i dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Wciśnij dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.) Dziurkować ciasto; przykryć i odstawić na 5 minut.
Rozwałkuj ciasto w 12-calowe koło na mące. Dopasuj ciasto do 10-calowej okrągłej patelni z wyjmowanym dnem. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni.
Rozgrzać olej dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj cebulę; przykryć i gotować 20 minut lub do złotego koloru, często mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać 1/2 łyżeczki soli, pół na pół i 1 łyżkę tymianku.
Rozprowadzić mieszaninę na cieście na patelni.
Piec w 425 przez 25 minut lub aż skorupa będzie złoty kolor.
Posypać 1 1/2 łyżeczki tymianku i pieprzem.