Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki

Pikantna sałatka z pomidorów, papryki, ogórka, mięty i pietruszki
Pikantny pomidor, pieprz, ogórek, mięta i pietruszka sałatka może być tylko przystawka szukasz. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 90 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz ocet balsamiczny, mocno płaski pietruszka liściowa, do 4 chiles jalapeño i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pikantna sałatka z portulaki, pomidora, ogórka, mięty i pietruszki, Sałatka pomidorowo-ogórkowa z sosem pietruszkowym, oraz Pikantna zupa pieprzowo-pomidorowa z jogurtem ogórkowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pomidory pokroić na pół w poprzek i lekko wycisnąć, aby usunąć nasiona. Ząbkowanym nożem pokroić pomidory w kostkę i przełożyć do sitka, aby odcedzić. W salaterce, wymieszać ogórek, zielenina, szalotki, zioła, jalapeños, i kapary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
OgórekOgórek
PomidorPomidor
KaparyKapary
ZieloniZieloni
ZiołaZioła
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj pomidory.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
1
Aby zrobić dressing, ubij razem oliwę z oliwek, sok z cytryny, ocet,skórkę z cytryny oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Wlać sałatkę i wrzucić. Smak i dostosować przyprawy. Przechowywać w lodówce przez 20 do 30 minut, aby dać czas smaki do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
3
Posypać sumakiem przed podaniem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumakSumak
4
Smak
5
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition
6
Aglaia Kremezi jest znanym na całym świecie ekspertem w dziedzinie kuchni greckiej i autorką "Foods Of Greece", która zdobyła nagrodę Julia Child przyznawaną przez Międzynarodowe Stowarzyszenie profesjonalistów kulinarnych za najlepszą pierwszą książkę kucharską. Wykładała na całym świecie grecką i śródziemnomorską kuchnię i prowadzi powszechnie szanowaną szkołę gotowania na greckiej wyspie Kea.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia38
Magazyn