Pikantna Rolada Z Tuńczykiem

Pikantna Rolada Z Tuńczykiem
Pikantna bułka z tuńczykiem to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie hor d ' oeuvre. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 138 kalorii, 3G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sosu pieprzowego, tuńczyka, wodorostów nori i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 9%. Spróbuj Pikantna Rolada Z Tuńczykiem, Pikantna Rolada Z Tuńczykiem-Sushi, oraz Pikantny Grillowany Tunan Un-Roll dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszać razem tuńczyka z majonezem i sosem z czerwonej papryki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej TrybuliPosiekana świeża Trybula Lub 1 łyżka Suszonej Trybuli
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
2
Przetnij arkusz nori na pół i połóż go na bambusowej macie, błyszczącej stronie w dół. Zwilż palce w wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Rozłóż cienką warstwę ryżu sushi na wodorosty, nie przykrywaj całkowicie. Pozostaw 1-calowy margines na odsłoniętych końcach, aby uszczelnić rolkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż SushiRyż Sushi
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki2/3 Szklanki Posiekanej, Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4
Połóż 2 łyżki pikantnego tuńczyka na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
5
Toczyć; powoli złóż koniec maty najbliżej Ciebie nad wypełnieniem i włóż go. Użyj średniego ciśnienia, aby utworzyć kompaktową rurkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Wyjmij matę z rolki, wciśnij luźne końce i umieść ją na desce do krojenia, od strony szwu w dół. Używając mokrego, ostrego noża, pokrój rolkę na pół, a następnie na 6 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
7
Dekoruj kiełkami rzodkiewki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki RzodkiewkiKiełki Rzodkiewki
8
Podawać z wasabi, sosem sojowym i marynowanym imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WasabiWasabi

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Goldschmidt Vineyard Alexander Valley Chelsea Merlot
Piękne czerwone aromaty malin, czarnej wiśni i przypraw. Pełne i okrągłe ze smakami śliwki, czerwonej porzeczki, jeżyny i liścia laurowego. Miękkie taniny nadają temu winu aksamitną gładkość, a czekoladowe wykończenie trwa i trwa.
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia1
Magazyn