Pikantna Ancho Chile Pot Roast
Pikantna Ancho Chile Pot Roast jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 570 kalorii. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz chili ancho, bulion wołowy, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish, Pieczona polędwiczka wieprzowa z pikantną salsą jabłkowo-zieloną Chile, oraz Ancho Chile Salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pieczeń doprawiamy solą i pieprzem oraz mąką. W średnim, emaliowanym żeliwnym garnku podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać pieczeń; gotować na umiarkowanym ogniu, obracając, aż rumiane na całym, 20 protokół.
W międzyczasie moczyć ancho chiles w 1/2 szklanki wrzącej wody przez 20 minut. W robocie kuchennym lub blenderze przecier chiles płynem.
Dodaj cebulę i czosnek do garnka i gotować, mieszając, aż zmiękną, 5 protokół.
Dodaj puree chile, bulion i zioła i doprowadzić do wrzenia. Powrót mięso do garnka, przykryć i przenieść do piekarnika. Dusić przez 2 1/2 godziny lub do miękkości, obracając raz w połowie.
Przenieść pieczeń na talerz. Odcedzić płyn do gotowania do miski; wyrzucić ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz i wrzucić płyn i mięso do garnka.
Dodać ziemniaki. Przykryć i dusić w piekarniku przez 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Przenieść pieczeń na powierzchnię roboczą. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć warzywa na głęboki talerz; przykryć. Gotować płyn do zmniejszenia do 3 1/2 szklanki. Wymieszać zawiesinę skrobi kukurydzianej i ubić ją do gotującej się cieczy, aż zgęstnieje.
Zdjąć sznurki z pieczeni i pokroić w grube plastry; ułożyć na półmisku i polać sosem na wierzch.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Masia Puigmolto może Xa Brut Cava z 4.6 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava]()
Masia Puigmolto Can Xa Brut Cava