Pijany Kurczak

Pijany Kurczak
Pijany kurczak może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1341 kalorii, 73g białka, oraz 68 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.47 za porcję. Mieszanka rosołu z kurczaka, wino, śliwkowe migdały i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pijany Kurczak, Pijany Kurczak, oraz Pijany Kurczak dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wytrzyj kurczaka do środka i na zewnątrz papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Połącz wszystkie składniki marynaty w dużej wytrzymałej plastikowej torbie ustawionej nad miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj kurczaka i uszczelnić worek z jak najmniej powietrza, jak to możliwe, pozostawiając go w misce. Zamarynuj kurczaka w lodówce przez jeden dzień, obracając go od czasu do czasu; torba zapewnia, że cały kurczak jest wilgotny marynatą.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Aby upiec kurczaka, Rozgrzej piekarnik do 220 ° C (220 ° C/Gaz 7). Weź kurczaka z marynaty, osusz go papierowymi ręcznikami i posyp do środka i na zewnątrz solą i pieprzem. Wyrzucić marynatę. Kurczaka ułożyć na plecach na patelni; masło pokroić w plasterki i ułożyć na piersi. Piecz kurczaka, fastrygowanie często, aż skwierczy i zaczyna brązowy, o 15 protokół. Obróć kurczaka na jedną nogę i kontynuuj pieczenie przez kolejne 15 minut, często fastrygując. Obróć ptaka na drugą nogę i piecz jeszcze przez 15 minut. I wreszcie, włączyć go na plecach, aby zakończyć gotowanie, pozwalając 50 minut do 1 godziny całkowitego czasu gotowania. Aby przetestować, podnieś ptaka widelcem z dwoma bolcami i wlej sok z jamy; powinien być przezroczysty, a nie Różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MarynataMarynata
Cały KurczakCały Kurczak
MasłoMasło
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
W międzyczasie ugotować kaszę jęczmienną: roztopić masło na ciężkiej patelni, dodać cebulę i podsmażyć, mieszając od czasu do czasu, aż będzie miękkie, ale nie brązowe, 5 do 7 minut. Wymieszać jęczmień i smażyć 2 do 3 minut, aż ziarna wyglądają przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
MasłoMasło
ZiarnaZiarna
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodać wywar z solą i pieprzem, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Obniżyć ciepło i gotować na wolnym ogniu, aż cała ciecz zostanie wchłonięta, 30 do 40 minut. Smak, a jeśli jęczmień nie jest miękki, dodaj więcej bulionu i kontynuuj gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
JęczmieńJęczmień
StadoStado
1
Rozłóż je na blasze do pieczenia i brąz je w piekarniku z kurczakiem przez 2 do 3 minut, uważając, że nie spalają się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Niech ostygną. Gdy jęczmień jest ugotowany, posypać śliwki, morele i migdały na wierzchu i pozostawić pod przykryciem, aby się ogrzać. Pilaw jęczmienny można przechowywać w lodówce do 2 dni i podgrzać na kuchence tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
MigdałyMigdały
JęczmieńJęczmień
śliwkiśliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
3
Gdy kurczak jest gotowy, przenieść go na talerz i przykryć folią, aby utrzymać ciepło. Odrzuć tłuszcz z patelni, pozostawiając soki do gotowania. Wymieszać z mąką i gotować, mieszając, przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
4
Dodaj słodkie białe wino i gotuj na wolnym ogniu przez 1 do 2 minut, mieszając, aby rozpuścić soki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
5
Dodać bulion i gotować na wolnym ogniu, aż sos lekko zgęstnieje i zmniejszy się o połowę. Przecedzić do rondla, podgrzać, posmakować i wyregulować przyprawę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
W razie potrzeby podgrzej pilaw jęczmienny.
Składniki, których będziesz potrzebować
JęczmieńJęczmień
7
Dodać majeranek lub natkę pietruszki; wymieszać, aby wymieszać wszystkie składniki i doprawić. Wyrzucić sznurki z kurczaka i łyżką pilaw jęczmienia wokół niego. Zwilż go odrobiną sosu, a resztę podawaj osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
MajeranekMajeranek
Cały KurczakCały Kurczak
Pietruszka-naćPietruszka-nać
JęczmieńJęczmień
SOSSOS
1
Kurczaka pokroić na 6-8 kawałków lub użyć gotowych piersi lub ud (moja rekomendacja). Marynować przez 1 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
2
Odcedzić i osuszyć kawałki na papierowych ręcznikach, a następnie zalać je przyprawioną mąką. Roztopić masło na patelni lub patelni i smażyć kawałki kurczaka, aż dobrze rumiane ze wszystkich stron. Przykryć patelnię i piec w temperaturze 350 ° F (175 ° C/Gaz
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Mąka SezonowanaMąka Sezonowana
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
3
piec, aż kawałki kurczaka będą bardzo miękkie po przekłuciu widelcem z dwoma bolcami, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki KurczakaKawałki Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Przenieś je na talerz i utrzymaj ciepło. Wyrzucić nadmiar tłuszczu z patelni i zrobić sos zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Przepisy kulinarne są przedrukowane z gotowania z winem przez Anne Willan, opublikowane przez Harry N. Abrams, Inc. We współpracy z COPIA, American Center for Wine, Food & the Arts.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Rodzaje PotrawNapojeDrinki
Magazyn