Piernikowy Koktajl
Piernikowy koktajl może być tylko napojem, którego szukasz. Na $1.0 za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i przyjazny dla fodmap przepis ma 432 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 29 minut. Jeśli masz pod ręką wodę, imbir, instant espresso w proszku i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 8%. Podobne przepisy to Piernikowy Koktajl Ciasteczkowy, Ciasto Piernikowe Z Kremowym Lukrem Piernikowym, oraz Pierniki M&M ciastka z piernikiem M & M maślane.
Instrukcje
W przypadku syropu: w małym rondlu na średnim ogniu połączyć wodę, cukier, imbir, cynamon i goździki. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż cukier się rozpuści.
Wyjmij patelnię z ognia i pozostaw syrop do ostygnięcia, około 20 minut.
Usunąć i wyrzucić imbir, cynamon i goździki.
W przypadku espresso: w szklanej miarce o pojemności 8 uncji wymieszać wrzącą wodę, proszek espresso i Likier, jeśli jest używany, aż proszek się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Połącz 1 szklankę syropu z mieszaniną espresso/Likier orzechowy w dużym shaker martini.
Dodać Kaluha i wstrząsnąć do połączenia.
Wlać szklanki wypełnione lodem i podawać.