Pij książkę: Orange Kombucha
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na napoje, więc wypróbuj książkę: Orange Kombuchan. Na $10.19 za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 273 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. 23 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać torebki herbaty, kombucha herbata starter Kultury, woda źródlana, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 240 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Wypij książkę: Louanalao, Pij książkę: Kubek szampana, oraz Pij książkę: Dahlgren dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do herbaty kombucha starter: oprócz Kultury starter, będziesz potrzebował herbaty starter do zaparzenia kombucha. W przypadku pierwszej partii może to być kupiona w sklepie herbata kombucha lub herbata starter otrzymana od znajomego browarnika kombucha. W szczypcie można zastąpić ocet. Następnie, za każdym razem, gdy robisz kombucha, zarezerwuj niewielką ilość (około 1/2 szklanki) gotowej sfermentowanej herbaty zmieszanej z równą częścią destylowanego białego octu. Ten płyn nazywa się " herbata starter."
Wlać go do kultury startowej kombucha ("matka") i przechowywać w lodówce.
Średni sos ze stali nierdzewnej wypłukać destylowanym octem białym.
Dodać wodę do patelni i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Jak tylko woda się zagotuje, dodaj cukier i wymieszaj do rozpuszczenia.
Zdjąć z ognia, dodać torebki herbaty, przykryć i odstawić na 20 minut. Wypłukać szczelinową łyżkę octem i użyć go, aby usunąć torebki herbaty z garnka.Spłucz duży (co najmniej 1 1/2 kwarty) szklany słoik destylowanym białym octem.
Wlać słodką herbatę do szklanego słoika i ostudzić do temperatury pokojowej, około 2 godzin.
Wymieszaj herbatę startową do słodkiej herbaty i dodaj kulturę startową ("matka"). Przykryj słoik filtrem do kawy, gazą lub innym materiałem, który zatrzyma zanieczyszczenia, ale pozwoli na cyrkulację powietrza. Zabezpieczyć gumką. Ustaw w ciepłym, ciemnym miejscu, aby fermentować przez 8 do 12 Dni (miejsce w piwnicy w pobliżu podgrzewacza wody działa dobrze).
Gdy kombucha fermentuje, nowa kultura starterowa (zwana "dzieckiem") utworzy się na powierzchni, podczas gdy matka będzie unosić się pod nią lub tonąć na dnie słoika. Struny mogą rozciągać się między dwiema kulturami. Kiedy nowe dziecko jest prawie tak duże jak jego matka, nadszedł czas, aby spróbować-przetestować Kombuchę. Włożyć słomkę do płynu, przykryć palcem koniec jeszcze w powietrzu i wyciągnąć słomkę z płynu, usuwając w ten sposób kroplówkę. Spróbuj kombuchy, którą uchwyciłeś w słomie. Jeśli jest odświeżająco cierpki, jest gotowy. Jeśli nie, niech kombucha fermentować dłużej.
Kiedy kombucha jest w pełni sfermentowane, zachować Kultury starter i starter herbaty dla następnej partii kombucha. Opłucz ręce destylowanym octem, a następnie podnieś matkę i dziecko do czystej szklanej miski lub szklanego słoika, który został opłukany octem.
Wlać 1/2 szklanki niefiltrowanej kombucha na kulturę, i dodać 1/2 szklanki destylowanego octu białego. Ten płyn to herbata startowa. Przykryć szczelnie i przechowywać w lodówce do 1 do 2 miesięcy. (Jeśli zamiast tego używasz słoika do przechowywania i ma on metalową pokrywę, przykryj słoik warstwą folii, zanim założysz pokrywę, aby zawartość nie miała kontaktu z metalem.)
Filtruj pozostałą Kombuchę przez wilgotny filtr do kawy lub kilka warstw wilgotnej gazowej do czystego szklanego słoika. Wymieszać sok pomarańczowy i zamknąć słoik plastikową lub plastikową pokrywką.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 2 do 4 dni, aż kombucha jest bąbelkowa, a następnie schłodzić przez 24 godziny.