Pierścień z orzecha włoskiego i czekolady
Przepis na Czekoladowy pierścień orzechowy można wykonać w około 1 godzinę i 15 minut . Za 22 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 20 porcji, każda zawiera 191 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz wodę, mielony cynamon, cukier puder i kilka innych składników, możesz go wykonać. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Ciasto bananowo-czekoladowo-orzechowe , Gorzko-czekoladowe ciasto babkowe i Ciasto czekoladowo-nutella z orzechami włoskimi .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, cukier, drożdże, cynamon i sól. W małym rondelku podgrzej mleko, wodę, masło i olej do 120°-130°.
Dodaj do suchych składników i ubijaj, aż masa będzie wilgotna.
Dodaj jajko i żółtko; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Wymieszaj składniki nadzienia w małej misce; odstaw.
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 na 9 cali i posyp nadzieniem, pozostawiając około 2,5 cm od brzegów.
Zwiń ciasno w rulon, zaczynając od dłuższego boku; zlep końce.
Połóż stroną ze szwem do dołu na natłuszczonej 12-calowej blasze do pizzy; ściśnij końce razem, aby utworzyć pierścień. Nożyczkami odetnij od zewnętrznej krawędzi dwie trzecie drogi w kierunku środka pierścienia w odstępach 1-calowych. Nieznacznie rozdziel paski; przekręć, aby pokazać nadzienie. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 40 minut.
Piec w temperaturze 350° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć na kratkę i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Wymieszaj składniki polewy i polej nią obręcz.