Pierścień z orzecha włoskiego i czekolady

Pierścień z orzecha włoskiego i czekolady
Przepis na Czekoladowy pierścień orzechowy można wykonać w około 1 godzinę i 15 minut . Za 22 centy za porcję przepis ten pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 20 porcji, każda zawiera 191 kalorii , 3 g białka i 7 g tłuszczu . Dobrze sprawdza się jako przystawka. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz wodę, mielony cynamon, cukier puder i kilka innych składników, możesz go wykonać. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 26% , co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Ciasto bananowo-czekoladowo-orzechowe , Gorzko-czekoladowe ciasto babkowe i Ciasto czekoladowo-nutella z orzechami włoskimi .

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę mąki, cukier, drożdże, cynamon i sól. W małym rondelku podgrzej mleko, wodę, masło i olej do 120°-130°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
2 1/2 Szklanki Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki Jabłek Odmiany Granny Smith2 1/2 Szklanki Obranych, Wydrążonych I Pokrojonych W Plasterki Jabłek Odmiany Granny Smith
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
6-1/2 Szklanki Zimnej Wody6-1/2 Szklanki Zimnej Wody
1 żółta Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm1 żółta Papryka, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Dodatkowe Nasiona Sezamu, OpcjonalnieDodatkowe Nasiona Sezamu, Opcjonalnie
Wskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe IWskazówki Dotyczące Ciasta-#5 Okrągłe I
Czerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę 2,5 CmCzerwona Papryka, Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)1/2 Szklanki Drobno Pokrojonej Cebuli (około 1/2 Małej Cebuli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
16 (6-calowych) Szpikulców16 (6-calowych) Szpikulców
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
2
Dodaj do suchych składników i ubijaj, aż masa będzie wilgotna.
3
Dodaj jajko i żółtko; ubijaj, aż masa będzie gładka. Wymieszaj z pozostałą mąką, aby uzyskać miękkie ciasto (ciasto będzie lepkie).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
Posypka Do PosypaniaPosypka Do Posypania
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Wskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 LiściowyWskazówki Dotyczące Ciasta: #5 Okrągły I #352 Liściowy
4
Przenieś na oprószoną mąką powierzchnię i zagniataj, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, około 6–8 minut.
5
Umieść w natłuszczonej misce, obracając raz, aby nasmarować wierzch. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
6
Wymieszaj składniki nadzienia w małej misce; odstaw.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)Pokrojony W Kostkę Ser Provolone (1/2 Cala)
7
Uderz ciasto. Przełóż na lekko posypaną mąką powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki2 Kulki Dobrej Jakości Mozzarelli O Wadze 4 Uncji, Porwane Na Kawałki
PunchPunch
8
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 18 na 9 cali i posyp nadzieniem, pozostawiając około 2,5 cm od brzegów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
9
Zwiń ciasno w rulon, zaczynając od dłuższego boku; zlep końce.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej1 Płaska łyżka Drobnej Soli Morskiej
10
Połóż stroną ze szwem do dołu na natłuszczonej 12-calowej blasze do pizzy; ściśnij końce razem, aby utworzyć pierścień. Nożyczkami odetnij od zewnętrznej krawędzi dwie trzecie drogi w kierunku środka pierścienia w odstępach 1-calowych. Nieznacznie rozdziel paski; przekręć, aby pokazać nadzienie. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia, aż podwoi objętość, około 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszleświeże Mięso Krabów, Odsączone I Dobrze Zebrane Na Muszle
Nożyczki KuchenneNożyczki Kuchenne
11
Piec w temperaturze 350° przez 18–22 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papryczki Z Rogu Koziego Lub Inne Ostre Zielone Papryczki Chili, Pokrojone W PlasterkiPapryczki Z Rogu Koziego Lub Inne Ostre Zielone Papryczki Chili, Pokrojone W Plasterki
12
Wyjąć na kratkę i odstawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania JeżynaBezpestkowa, Nadająca Się Do Smarowania Jeżyna
13
Wymieszaj składniki polewy i polej nią obręcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia1
Magazyn