Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i natką orzecha włoskiego smażony ryż
Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i Orzechowo-Pietruszkowym smażonym ryżem to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 858 kalorii, 66g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 10,15 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól morską, masło, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i natką orzecha włoskiego smażony ryż, Brzoskwiniowo-imbirowy Satay z piersi kaczki z grillowanymi brzoskwiniami, oraz Ser kozi, wiśnia i orzech nadziewane piersi z kaczki z polewą szampańską.
Instrukcje
1
W dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć ryż i 4 1/2 szklanki wody i doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 20 minut.
3
Rozłóż na dużej blasze do pieczenia obramowane i przechowywać w lodówce, odkryte, aż do schłodzenia i wyschnięcia, co najmniej 2 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
4
W małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, wymieszać 1 szklankę wody, sos sojowy, sok z limonki, imbir, czosnek i olej sezamowy. Dusić, odkryte, aż do zmniejszenia o 15 procent, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Limonki
Olej Sezamowy
Sos Sojowy
Czosnek
Imbir
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Usunąć emulsję sojowo-wapienną z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Emulsje
Wapno
6
Rozgrzej piekarnik do 191°. W 8-calowej patelni żeliwnej na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego do gorącego, ale nie palenia. Płaszcz wycięte boki brzoskwiń z cukrem, przenieść brzoskwinie, wyciąć stronę w dół, na patelni, i gotować, aż cukier po prostu zaczyna karmelizować, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Brzoskwinia
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
7
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz brzoskwinie, aż krawędź skóry będzie łatwa do oderwania od ciała (pozostaw skórę na), 6 do 7 minut. Trzymaj brzoskwinie ciepłe i pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Piekarnik
8
Pierś kaczki na sucho. Za pomocą ostrego noża, ocena skóry w 1-calowy Wzór crosshatch, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu do mięsa poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Mięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
9
Piersi posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
10
W dużych, żaroodporne patelni na umiarkowanie małym ogniu, ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju roślinnego, aż gorące, ale nie palenie. Pracując w 2 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj pozostały 1 1/2 łyżeczki oleju przed drugą porcją), zapieczętuj piersi kaczki, od strony skóry w dół, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, 10 do 12 minut. Gdy tłuszcz jest renderowany, okresowo odpływa i rezerwuje. Powrót wszystkie 6 piersi na patelni, strona skóry do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Pierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
11
Przenieść patelnię do piekarnika i pieczone piersi do pożądanej doneness, 2 do 3 minut dla średnio rzadkie (natychmiastowy odczyt termometr włożony do piersi będzie czytać 57°). Trzymaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Patelnia
Piekarnik
12
W małym, ciężkim rondlu na dużym ogniu, dusić demi-glace aż do zmniejszenia o 25 procent, o 5 protokół. Wymieszać z masłem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Podczas gdy demi-glace zmniejsza się, smaż ryż: odmierz zarezerwowany tłuszcz z kaczki i w razie potrzeby dodaj olej roślinny, aby zrobić 3 łyżki. W dużych, dobrze przyprawione wok lub duże, głębokie, ciężka patelnia na dużym ogniu, ogrzać tłuszcz, aż tylko palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Tłuszcz Z Kaczki
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Dodać szalotki i smażyć na półprzezroczystą, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
15
Dodać orzechy włoskie, ryż, pietruszka, wywar z kurczaka i 1 szklanka emulsji sojowo-limonkowej i smażyć, aż ryż będzie złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
Emulsje
Pietruszka-nać
Orzechy Włoskie
Wapno
Ryż
16
Zdjąć z ognia i ogrzać.
17
Trzymając ostry nóż pod kątem 45 ° f, pokrój każdą pierś kaczki na cienkie plasterki. Podziel ryż na 6 dużych talerzy i ułóż kacze plastry na każdym kopcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z Kaczki
Cała Kaczka
Ryż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
18
Skropić każdy z demi-glace i Kopiec mikro zieleni na górze.