Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i natką orzecha włoskiego smażony ryż

Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i natką orzecha włoskiego smażony ryż
Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i Orzechowo-Pietruszkowym smażonym ryżem to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 858 kalorii, 66g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 10,15 zł za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 18 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Kilka osób naprawdę lubiło to chińskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz grubą sól morską, masło, szalotkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Przynosi ci to Epikurious. Sprawdza się jako danie główne. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 91%. Podobne przepisy to Pierś z kaczki z prażonymi brzoskwiniami i natką orzecha włoskiego smażony ryż, Brzoskwiniowo-imbirowy Satay z piersi kaczki z grillowanymi brzoskwiniami, oraz Ser kozi, wiśnia i orzech nadziewane piersi z kaczki z polewą szampańską.

Instrukcje

1
W dużym, ciężkim rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, połączyć ryż i 4 1/2 szklanki wody i doprowadzić do delikatnego wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 20 minut.
3
Rozłóż na dużej blasze do pieczenia obramowane i przechowywać w lodówce, odkryte, aż do schłodzenia i wyschnięcia, co najmniej 2 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
W małym rondlu na umiarkowanie wysokim ogniu, wymieszać 1 szklankę wody, sos sojowy, sok z limonki, imbir, czosnek i olej sezamowy. Dusić, odkryte, aż do zmniejszenia o 15 procent, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sos SojowySos Sojowy
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Usunąć emulsję sojowo-wapienną z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
EmulsjeEmulsje
WapnoWapno
6
Rozgrzej piekarnik do 191°. W 8-calowej patelni żeliwnej na umiarkowanie wysokim ogniu, podgrzać 1 łyżeczkę oleju roślinnego do gorącego, ale nie palenia. Płaszcz wycięte boki brzoskwiń z cukrem, przenieść brzoskwinie, wyciąć stronę w dół, na patelni, i gotować, aż cukier po prostu zaczyna karmelizować, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BrzoskwiniaBrzoskwinia
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
7
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz brzoskwinie, aż krawędź skóry będzie łatwa do oderwania od ciała (pozostaw skórę na), 6 do 7 minut. Trzymaj brzoskwinie ciepłe i pozostaw piekarnik włączony.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrzoskwiniaBrzoskwinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
8
Pierś kaczki na sucho. Za pomocą ostrego noża, ocena skóry w 1-calowy Wzór crosshatch, uważając, aby nie przeciąć tłuszczu do mięsa poniżej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
9
Piersi posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
10
W dużych, żaroodporne patelni na umiarkowanie małym ogniu, ciepła 1 1/2 łyżeczki oleju roślinnego, aż gorące, ale nie palenie. Pracując w 2 partiach (wytrzyj patelnię do czysta i dodaj pozostały 1 1/2 łyżeczki oleju przed drugą porcją), zapieczętuj piersi kaczki, od strony skóry w dół, aż skóra będzie złotobrązowa i chrupiąca, 10 do 12 minut. Gdy tłuszcz jest renderowany, okresowo odpływa i rezerwuje. Powrót wszystkie 6 piersi na patelni, strona skóry do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Przenieść patelnię do piekarnika i pieczone piersi do pożądanej doneness, 2 do 3 minut dla średnio rzadkie (natychmiastowy odczyt termometr włożony do piersi będzie czytać 57°). Trzymaj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
PiekarnikPiekarnik
12
W małym, ciężkim rondlu na dużym ogniu, dusić demi-glace aż do zmniejszenia o 25 procent, o 5 protokół. Wymieszać z masłem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Podczas gdy demi-glace zmniejsza się, smaż ryż: odmierz zarezerwowany tłuszcz z kaczki i w razie potrzeby dodaj olej roślinny, aby zrobić 3 łyżki. W dużych, dobrze przyprawione wok lub duże, głębokie, ciężka patelnia na dużym ogniu, ogrzać tłuszcz, aż tylko palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Tłuszcz Z KaczkiTłuszcz Z Kaczki
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
14
Dodać szalotki i smażyć na półprzezroczystą, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
15
Dodać orzechy włoskie, ryż, pietruszka, wywar z kurczaka i 1 szklanka emulsji sojowo-limonkowej i smażyć, aż ryż będzie złoty kolor, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
EmulsjeEmulsje
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
WapnoWapno
RyżRyż
16
Zdjąć z ognia i ogrzać.
17
Trzymając ostry nóż pod kątem 45 ° f, pokrój każdą pierś kaczki na cienkie plasterki. Podziel ryż na 6 dużych talerzy i ułóż kacze plastry na każdym kopcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Cała KaczkaCała Kaczka
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
18
Skropić każdy z demi-glace i Kopiec mikro zieleni na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
19
Posypać szczypiorkiem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzczypiorekSzczypiorek

Składniki

2Batoniki toffi Heathgruboziarnista sól morska lub inna gruboziarnista sól morskagruboziarnista sól morska lub inna gruboziarnista sól morska1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwecielęcina lub kaczka demi-glacecielęcina lub kaczka demi-glace1kilogramypiersi kaczki bez kości ze skórąpiersi kaczki bez kości ze skórą22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży szczypiorek, drobno posiekanyświeży szczypiorek, drobno posiekany32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuświeży imbir, drobno posiekany (z gałki o długości 2 cali)świeży imbir, drobno posiekany (z gałki o długości 2 cali)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście pietruszki, grubo posiekaneświeże liście pietruszki, grubo posiekane2goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemixed micro greensmixed micro greens4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż jaśminowyryż jaśminowy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonki (z 2 średnich limonek)świeży sok z limonki (z 2 średnich limonek)22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodubulion z kurczaka lub bulion z kurczaka o niskiej zawartości sodu31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejbrzoskwinie, nieobrane, o połowie pionowo i z pestkamibrzoskwinie, nieobrane, o połowie pionowo i z pestkami11 łyżka suszonego oreganoSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu11 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejszalotka, drobno posiekanaszalotka, drobno posiekana2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupasek skórki cytrynowejpasek skórki cytrynowej11 łyżka suszonego oreganomasło niesolonemasło niesolone4Batoniki toffi Heatholej roślinny, plus więcej w razie potrzeby dodać do tłuszczu z kaczkiolej roślinny, plus więcej w razie potrzeby dodać do tłuszczu z kaczki2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekawałki orzecha włoskiego, tosty i posiekanekawałki orzecha włoskiego, tosty i posiekane1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeżo zmielony pieprz, najlepiej białyświeżo zmielony pieprz, najlepiej biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia50
Magazyn