Pierś z indyka faszerowana włoską kiełbasą i żurawiną z Marsali

Pierś z indyka faszerowana włoską kiełbasą i żurawiną z Marsali
Pierś z indyka faszerowana włoską kiełbasą i Marsalą-przesiąkniętą żurawiną może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 519 kalorii. Na 2,13 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz pod ręką oliwę z oliwek, kiełbaski, szałwię i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pierś z indyka faszerowana włoską kiełbasą i żurawiną z Marsali, Wolno gotująca pierś z indyka faszerowana dzikim ryżem i żurawiną, oraz Pierś z indyka faszerowana kapustą i kiełbasą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Żurawinę i Marsalę umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia, następnie zdjąć ogień i pozostawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Włożyć olej na dużą patelnię lub podobną ciężką patelnię i smażyć szalotkę przez minutę, a następnie dodać przyprawy i posiekaną szałwię, obracając je w miękkich szalotkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
PrzyprawyPrzyprawy
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Mięso kiełbasy wycisnąć ze skórek, dodać do patelni i rozbić-za pomocą drewnianego widelca i szpatułki dla ułatwienia-obracając go w gorącej patelni, aż straci swoją Różowość. To zajmie około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
PatelniaPatelnia
4
Zdjąć patelnię z ognia i zawartość przełożyć do dużej miski, wymieszać z przesiąkniętą żurawiną i jakąkolwiek marsalą do nich przylegającą i pozostawić do ostygnięcia. Na tym etapie możesz przykryć folią i włożyć do lodówki na maksymalnie 2 dni. Kiedy będziesz gotowy do nadziewania piersi z indyka, wyjmij miskę z kiełbasą z lodówki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
żurawinażurawina
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Odkryć miskę mięsa kiełbasy, dodać jajka, parmezan i bułkę tartą i-używam rąk do tego-dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
ParmezanParmezan
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Połóż przed sobą skręta z indyka. To naprawdę wygląda jak motyl, choć trzeba przyznać, mięsisty jeden.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
8
Rozłóż farsz najpierw w niewielkim zagłębieniu w środku motyla, a następnie Na Zewnątrz Na skrzydłach, choć nie będzie aż do krawędzi (lub będzie squidge się podczas gotowania), ale tak równomiernie, jak to możliwe na całym złączu.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
9
Ostrożnie, jednym szybkim, ale stabilnym ruchem, złóż jedno "skrzydło" nad drugim, aby zamknąć staw, a następnie posadź indyka w dużej patelni do pieczenia, kość piersiową (lub tam, gdzie byłaby kość piersiowa) na górze, tak jak wyglądałby cały ptak, z ostrzejszym nieco najdalej od Ciebie. Nawlecz 2 szaszłyki przez podstawę-tj. najszerszą część, która jest bliżej ciebie—aby utrzymać ją zamkniętą i posmaruj ją tłuszczem z kaczki lub gęsi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz GęsiTłuszcz Gęsi
Cała TurcjaCała Turcja
KościKości
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SzaszłykiSzaszłyki
10
Pierś z indyka piecz przez 2-2 i pół godziny, a następnie sprawdź, czy jest gotowana termometrem z indyka lub mięsa. Po ugotowaniu powinien odczytywać 74° na środku. (Jeśli zostawiasz go na odpoczynek, jak powinieneś, lub do ostygnięcia, możesz wyjąć go w temperaturze160—zatrzyma ciepło i będzie nadal gotować przez krótką chwilę po wyjęciu z piekarnika.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
11
Wygnij mięśnie, a następnie podnieś na deskę do krojenia i pozostaw na odpoczynek przez co najmniej 20 minut. Lub pozostawić do wystygnięcia, jeśli jesz go w ramach bufetu cook-ahead.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
12
Przeciąć całe złącze w szerokich plasterkach w poprzek; będą musiały być dość grube, co najmniej 1/2 cala, może 1 cala, aby farsz był nienaruszony w plasterku.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
13
Kiedy kładziesz go na stole lub kredensie, kropkuj wokół niego wybrane przyprawy: powracam do Świąt Bożego Narodzenia we Włoszech, umieszczając obok stołu ekstrawagancki garnek lub dwa włoskie mostarda di Cremona: jest to gorąca i słodka konserwacja kandyzowanych owoców Mustangi, które pięknie błyszczą i smakują zarówno świątecznie, jak i bajecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
OwoceOwoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
14
Przedrukowane za zgodą Nigellissima przez Nigellę Lawson, © 2013 Clarkson PotterNIGELLA LAWSON jest autorką ośmiu książek, w tym Nigella Kitchen, Nigella Express i Nigella Bites, które wraz z jej programami telewizyjnymi w Food Network i aplikacjami na iPhone ' a uczyniły ją znaną na całym świecie. Jest również współautorką Oxford Companion to Italian Literature. Nigella Mieszka z rodziną w Londynie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia11
Magazyn