Pierś z indyka faszerowana chorizo z meksykańską kaszą
Pierś z indyka faszerowana chorizo z meksykańską kaszką może być właśnie tym meksykańskim przepisem, którego szukasz. Za 1,83 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bezglutenowy ma 498 kalorii , 57 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Od przygotowania do podania, przepis ten zajmuje około 1 godziny i 45 minut . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i satysfakcjonujący. Mieszanka pieprzu, pietruszki, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pełen smaku. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 49% . Podobne przepisy to Pierś z indyka faszerowana owocami bezglutenowymi z sosem hibiskusowym , Grillowana pierś z indyka z nadzieniem żurawinowo-jabłkowym i Tacos z indyka z chorizo i ziemniakami .
Instrukcje
Przykryj indyka folią spożywczą i spłaszcz do grubości 1,25 cm.
Rozłóż chorizo na indyku, pozostawiając 2,5 cm od jego brzegów.
Zwiń w rulon, zaczynając od krótszego boku; zwiąż sznurkiem kuchennym.
Posyp 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Na dużej patelni żaroodpornej zrumień indyka ze wszystkich stron.
Piecz w temperaturze 350° przez 1-1/4 do 1-1/2 godziny lub do momentu, aż termometr wskaże 170°. Przykryj i odstaw na 10 minut przed pokrojeniem.
W dużym rondlu zagotuj wodę, mleko i pozostałą sól. Powoli wmieszaj kaszę. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj przez 5-7 minut lub do zgęstnienia. Dodaj chili, ser i pozostałą paprykę.
Podawaj kaszkę z indykiem.
Jeśli chcesz, posyp natką pietruszki.