Pierś indyka z pomarańczą, miodem i tymiankiem
Pierś z indyka z pomarańczą, miodem i tymiankiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 202 kalorie, 29g białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.31 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz pierś z indyka, pieprz, miód z kwiatu pomarańczy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 11 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pierś Indyka Z Miodem, Grillowany Miód-Dijon Solone Piersi Indyka, oraz Brined Chipotle Orange Pierś Z Indyka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do solenia piersi indyka: za pomocą obieraczki do warzyw usuń skórkę z pomarańczy w szerokie paski, unikając białego pestki; umieść ją w średnim rondlu. Sok pomarańcze i odstawić 1/2 szklanki soku (resztę zachować do innego użycia).
Dodaj 1 szklankę odmierzonej wody, sól, miód, tymianek, liście laurowe, szalotki i pieprz do rondla, wymieszaj, aby połączyć, i doprowadzić do duszenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do niskiej i nadal gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż sól i miód całkowicie się rozpuszczą, o 8 protokół.
Przelej do żaroodpornego pojemnika 2-quart i dodaj pozostałe 3 szklanki wody i zarezerwowany sok pomarańczowy.
Ostudzić przez 45 minut.Napełnij 2-filiżankę miarki lodem i dodaj wystarczającą ilość wody, aby odmierzyć 2 filiżanki.
Wlać do schłodzonej mieszaniny solanki i wymieszać do połączenia.
Umieść 2-do 2-1/2-galon zamykany worek w naczyniu do pieczenia 13-na-9-cala i otwórz torbę.
Rozgrzej piekarnik do 218° i ułóż stojak na środku.
Połączyć olej, tymianek i pieprz w małej misce; odstawić.
Wyjąć indyka z solanki i osuszyć ręcznikami papierowymi; solankę wyrzucić.
Włożyć skórkę indyka do góry na patelni wyposażonej w stelaż. Natrzyj mieszankę tymianku na wierzch i boki indyka.Piecz przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 163° i kontynuuj pieczenie, aż termometr instant-read włożony do środka piersi zarejestruje 160 ° F, a soki będą czyste, o 75 minut więcej. (Sprawdź indyka po 1 godzinie i jeśli skóra zacznie się zbyt brązowieć przed mięsem, luźno przykryj pierś folią.)
Umieść patelnię na drucianym stojaku i pozwól indykowi odpocząć co najmniej 10 minut przed wyrzeźbieniem.