Piersi z kurczaka z sosem wiśniowym
Piersi z kurczaka z sosem wiśniowym mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pola przepisu na danie główne. Ten przepis służy 6. Za $2.05 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 425 kalorii, 38g białka, oraz 12g tłuszczu. Mieszanka masła, cukru, skórki pomarańczowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci smak domu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 56%. Ten wynik jest solidny. Piersi z kaczki z sosem cytrusowo-wiśniowym, Piersi z kaczki z Pinot Noir i sosem wiśniowym, oraz Grillowane piersi z kaczki z sosem wiśniowo-śliwkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie połącz mąkę i sól.
Dodaj kurczaka po jednym kawałku i potrząśnij, aby pokryć. Na dużej patelni na średnim ogniu zrumienić kurczaka na maśle z obu stron.
W dużym rondlu wymieszaj cukier, sok pomarańczowy, cebulę, skórkę pomarańczową, imbir i cynamon. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 5 minut lub do lekkiego zmniejszenia i rozpuszczenia cukru, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; dodać wiśnie.
Polej sosem kurczaka. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 30-35 minut lub do momentu, gdy termometr do mięsa wskaże 170°.
Wyjmij kurczaka na półmisek do serwowania; trzymaj się ciepło.
Połącz skrobię kukurydzianą i wodę, aż będą gładkie; wymieszać z sosem. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do zgęstnienia.