Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem
Piersi kurczaka nadziewane szpinakiem to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 322 kalorie, 33g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz liście tymianku, jajko, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem, Piersi Kurczaka Faszerowane Szpinakiem, oraz Piersi Z Kurczaka Nadziewane Szpinakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 12-calowej patelni, gotować boczek na średnim ogniu 5 do 8 protokół, mieszając od czasu do czasu, aż ostry.
Usuń boczek z patelni, rezerwując tłuszcz na patelni.
Boczek odcedzić na papierowych ręcznikach; pokruszyć i odstawić.
W tej samej patelni, gotować cebulę i czosnek w tłuszczu boczku na średnim ogniu 2 do 3 protokół, często mieszając, aż cebula będzie miękka.
Wyjmij patelnię z ognia; odstawić. W średniej misce wymieszaj szpinak, jajko, tymianek i ser. Wymieszaj mieszankę cebuli i boczku.
W grubej stronie każdej piersi kurczaka Wytnij 3-calową kieszeń do 1/4 cala przeciwnej strony piersi. Łyżka około 1/4 szklanki mieszanki szpinaku do kieszeni w każdej piersi kurczaka.
Posypać pieprzem kurczaka.
W tej samej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać kurczaka; gotować odkryte 8 do 10 protokół, obracając raz, aż jasnobrązowy ze wszystkich stron. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; gotować 10 do 20 minut dłużej, obracając w razie potrzeby, aż kurczak nie będzie już różowy w środku (170°F).
Podawać natychmiast z ryżem.